30 Ocak 2010 | Cumartesi

Bu işler sırayla

Galatasaray'ın son transferleri herkes gibi bizleri de şaşırtıyor. Doğrusu Galatasaray, 2000 yılından bu yana taraftarını böylesine şoka sokabilecek bir transfer dönemi yaşamadı. Bugünkü süreci "Galatasaray gömü mü buldu?" şeklinde değerlendirenler bile var. Son üç yılı baz alıp sırayla gelen yıldızları bir gözden geçirelim. Önce Nonda sonra Kewell ardından Baros, Leo Franco, Elano, Keita, Neill, Joao Alvas ve Dos Santos. Son üçü zaten son bir ay içinde gerçekleşen transferler. Ciddi bir plan ve çalışma ile bunların gerçekleştiği ortada. Bu transferler yapılırken tribünden gelen Haldun Üstünel'in taraftarın neler düşündüğünü, neler hissettiğini bilmesi de önemli bir avantaj. Belki tribünden gelmese bu kadar candan içten ya da derler ya 'ölümüne' uğraş vermezdi herhalde. Galatasaray'da futbolcu transferi kadar önemli bir isim artık. Üstünel'in mütevazı olması açıklamalarında hep taraftar beklentilerini ön plana alması hoş bir görüntü. Eğer transferler olmasaydı Galatasaray'ın ikinci yarıda iddiasız bir takım olabileceğini yöneticiler görüyordu. Yerinde ve nokta atışı yapılan transferlerle bu kötü süreç potizitive çevrilmiş oldu.

Taraftar mest oldu
Şimdi önemli olan sakatlar ordusunun en kısa sürede takıma yeniden kazandırılması. Hiçbir şey için geç değil. Türkiye Kupası, lig şampiyonluğu ve Avrupa Ligi pastası Galatasaray'ın önündeki tabağın üzerinde duruyor. Galatasaray'ın tercihi önemli. Ama duyumlarım yönetimin daha doğrusu Üstünel'in hâlâ gizliden gizliye Manchester City'nin elinin tersi ile dışladığı golcüsü Zimbabwe'li Benjani ile dirsek teması içinde olduğu. Gerçekleşmemesi için bir neden yok. Lüks mü derseniz o da değil Avrupa düşünüldüğünde hatta elzem bir tercih. Zaten kaldı 2 gün oldu oldu olmazsa Galatasaray taraftarı bununla da mest olmuş durumda. Yönetim şovunu yaptı şimdi sıra tercih edilen ayakların şov yapmasında. Haydi hayırlısı bakalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor