22 Mart 2010 | Pazartesi

Ağır yaralı

Galatasaray'ın lig sonuna kadar oynayacağı her maç final. Yani hiçbir maçın artık telafisi, Rijkaard'ın da artık takım kurarken yanlış tercih yapma lüksü ve zamanı yok. Ama Rijkaard şu dönemde bile inanılmaz tercihleri ile şaşırtıyor. Mevkisi sol bek olan Hakan Balta sağlamken niye kulübede oturur? Baros iyiyse ve kulübedeyse niye 11'de başlamaz. Elano bu takımda ne oynar? Duran topta yok, pas alışverişinde yok. Peki bu Elano bu takıma nasıl katkı yapacak. Keita sağ kanatta sol kanattakinden çok daha verimli, bunu artık sokaktaki çocuk bile biliyor. Trabzon'un yediği gollere bakın, sol taraftan yani rakibin sağ kanadından gelen ataklar ve ortalar genelde golle sonuçlanıyor. G.Saray'a bakın, Keita sağda oynadığı zaman döktürüyor. Ama dün gece maça sol kanatta başladı. Ama bana göre bir işe doğru tercihlerle başlarsan kısa yoldan sonuca gitme şansın artar. Sen sakatlığın olmadığı ortamda bile sürekli defansını ve önündeki ikiliyi yap boz gibi değiştirirsen futbolcular maça nasıl motive olsun ki?

Şampiyonluktan edebilir
İşte Trabzonspor'un altın golüyle sonuçlanan pozisyonda Emre Güngör'ün yaptığı hata. Futbolcular üst üste iki ya da üç maçta yan yana oynama şansı bulamıyor ki!.. Emre sürekli oynadığı süreçte böyle bir hata yapıyor muydu? Geçen hafta kulübedeydi, hoca Servet'i tercih etti. Bu hafta ne değişti de Servet kulübeye geçti? Jo'nun, Santos'un kaçırdığı akıl almaz goller son 15 dakikalık periyotta Trabzon'u dirençlendirdi. G.Saray'dan daha cesur, daha bilinçli atak geliştirdiler. İkinci yarının tamamı Trabzon üstünlüğünde geçti. Cale, Umut, Colman eğer buldukları pozisyonları atsalardı 70'lerde skorun 4-0 olması içten bile değildi. Santos bitime dakikalar kala şansını çok zorladı, iyi şut çekti ama Onur kalede devleşti. Yani 90 dakika genelinde şampiyonluğa oynayan Trabzon, lige havlu atan G.Saray'dı. Bu yenilgi G.Saray'ı şampiyonluktan edebilir, Polat hafta sonu konrede başkanlığı yitirebilir. Aslan, Fener derbisi sonrası da lige havlu atabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor