27 Mart 2010 | Cumartesi

Zor iki gün

Galatasaray'da bugün kongre yarın da derbi var. Yani Galatasaraylı hafta sonunu iki özel sınavla geçirecek. Yeni başkanını seçmek için oy kullanma zorunluluğu olan her Galatasaraylı, kulübün daha iyi yönetilmesi adına oyunu kullanmak zorunda. Çünkü iki başkan adayının da inanılmaz hedefleri ve vatleri var. Genel kurulun çekişmeli geçeceği de kesin. Her iki aday da farklı günlerde listesini açıkladı, sürpriz isimler de var olması gerekenler de. İki adayın artısı da var eksisi de ama son sözü genel kurulda delegeler söyleyecek. Sonunda kaybeden de bir şekilde kazananın yanında olmalı.Türk sporunun lokomotif kulüplerinden Galatasaray'ı öncelikle ekonomik ve sportif başarı anlamında hep zirvede tutacak adayın başkan seçilmesi tüm Galatasaraylılar gibi benim de en büyük dileğim. Ligin fotoğrafı o kadar karışık ki yarınki derbinin sonucu adına her türlü tahmini yapmak olası. Çünkü yenilgiler camialarına yükler getirirken, galibiyetler de derin nefes aldıracak. Bursaspor'un zirvedeki avantajı küçümsenecek gibi değil ama ortada da daha oynanmamış 8 lig maçı var.

Ciddi eleştiriler var

Yani lig her şeye gebe. Sakatlıkları ve beraberinde tedavileri süren Galatasaray'ın dinamosu Arda ile Fenerbahçe'nin dinamosu Emre'nin oynayıp oynamayacağı bile hâlâ belli değil. Halbuki ikisinin de oynayabilecek olması derbinin kalitesini de tartışmasız ikiye katlardı. İnşallah forma giyerler ama giyemezlerse dinamosuna öyle ya da böyle forma giydiren kulüp derbinin kazananı olacaktır. Dünyaya malolmuş ezeli derbide teknik adamların tercihleri ve taktikleri de elbetteki skorda etkili olacaktır. Bugün itibariyle Rijkaard da Daum da ciddi eleştiri altındalar. Bu derbide A ve B planını cebinde tutan, tercihlerini yerinde yapan takımını uçurur. Aksi durumda ise dünyanın bir numaralı hocası bile olsa tartışılır durumunu sürdürür.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor