29 Mayıs 2010 | Cumartesi

Yarına bakacağız

2016 Avrupa Şampiyonası'na taliptik. Kazanmak için inanılmaz çalıştık. Raporumuz mükemmel, sunumumuz harikaydı. Ama ne yazık ki yine olmadı...
Cenevre'deki oylamadan Fransa galip çıktı. Yani UEFA'nın patronu Platini'nin ülkesi. Oylamayı hep birlikte izledik, kararda siyasetin ağırlığını hissettik. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün bir anda saf dışı bırakılıp, Fransa Cumhurbaşkanı
Nicolas Sarkozy'nin UEFA Başkanı
Platini eşliğinde oy verecek ülkelerle tanıştırılıp öpüştürülmesine tanık olduk. Fair-play'a yakışmayan bu girişimler tarihe de geçti. Türk hükümetinin 1 milyar dolarlık garantisi bile Avrupa'nın ön yargısını yıkamadı.
UEFA'nın ikinci adamı Şenes Erzik, oylama sonrası hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Bence onu söyleyeceğine hayal kırıklığı yaşamamak adına atılması gereken adımları atabilseydi.
Türkiye, bu organizasyonu alamamakla ciddi bir vizyon kaybına uğramıştır. Ekonomik kayıp da cabası. Hani bizim futbolcuların her maç sonrası tekrarladığı "Önümüzdeki maçlara bakacağız" şeklindeki söylem vardır ya biz de o noktaya geldik. Ülke olarak yeniden önümüzdeki proje ve organizasyonlara bakacağız.

Herkes destek vermeli
Gelelim G.Saray'a. Sarı-kırmızılı kulübün bugün tüzük tadil kongresi var. Yani yeni "G.Saray Anayasası"nın kabulü için ciddi bir toplantı yapılacak. Tüzük, son kez 1980yılında revize edilmişti.
Artık ihtiyaca cevap vermediği görüldü ve bu kongre gerekli hale geldi.
Kongre üyeleri de bu işin bilinicinde. Eğer bugün en az 767 üye toplantıya katılırsa istenilen ve düşünülen yenilikler oya sunulacak. Ben geç de olsa atılan bu adımın boşa harcanmamasını diliyorum. Adnan Polat başkanlığındaki yönetime herkesin destek vermesi gerektiğini de hatırlatıyorum.
Bugünkü toplantı gündemdeki transferlerden de daha önemli inanın.
Tüm G.Saraylılar'ın yeni anayasanın belirlenmesi için kongreye koşacağından da kuşkum yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor