26 Haziran 2010 | Cumartesi

Ucuz etin yahnisi

Galatasaray'ın taktiği hep aynı: "Son ana kadar bekleyeyim ve alabileceğim yıldızları kelepir fiyata düşürüp öyle transfer edeyim" Ama evdeki hesap hiçbir zaman çarşıya uymuyor. Son dakika gollerini hep Galatasaray yiyor. Bu son dakikalarda gelen yıldızlar Galatasaray'a asla hayır getirmiyor. Tamam bu durum Galatasaray gibi büyük bir kulübe yakışan yeterli transfer bütçesinin olmamasından kaynaklanıyor ama sonunda 'ucuz etin yahnisi yavan olur' misali transfer edilenler de tam performans sağlayamıyor. Aslında Galatasaray'ın geçen yılki kadrosunu küçümsemek doğru olmaz. Önce yabancıları göz önüne alalım... Kaleci Franco, Neill, Keita, Elano, Kewell, Dos Santos, Baros ve Jo. Aslında Jo ve Franco bu kadronun en etkisiz elemanları. Ama buna rağmen yabancıların performansları yüzde 60'ı bulsaydı bu takımı kimse tutamazdı. Sakatlıklar ve yıldız diye lanse edilen isimlerin bekleneni verememesi Galatasaray'ı şampiyonluk yarışında saf dışı bıraktı.

Ya mutluluk ya kaos...
Bu sezon Kewell ve Jo zaten olmayacak. Santos'un durumu ise Dünya Kupası'ndan sonra netleşecek. Yönetim, 5 Haziran'da Tottenham'a uğruna 5 milyon euro ödemediği Santos için Güney Afrika'da Dünya Kupası sonrası belki de 10 milyon euro verip kadrosunda tutma şansı arayacak. Aynı bilinmezlik Elano için de geçerli. Yönetimin Elano'yu Diarra ile takas isteği gerçekleşir mi bilinmez ama Brezilya Milli Takımı'nda panter, Galatasaray'da ise kedi olan Elano için yeni sezonda da farklı bir beklenti içinde değilim. Elano'nun ruhu ve kumaşı Galatasaray'la örtüşmedi, örtüşecek gibi de görünmüyor. Galatasaray orta sahasına yeni ruh, tribünler için yeni heyecan yeni isim şart. Yönetim fazla para harcamayıp, mevcut kadroyu elden geldiğince tutmak isteyebilir ama bu arada ön libero ve sağlam bir stoper gereksinimini de unutmamalı. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yıldız toplama yarışına girdiği şu günlerde sarı-kırmızılı yönetim sessizliğini koruyor, taraftar ise endişeli. Yönetimin yapacağı hamle endişeyi ya mutluluğa çevirecek ya da kaosa.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor