21 Temmuz 2010 | Çarşamba

Cephe savaşları

Gerçek şu ki G.Saray, 15 Ağustos'ta start alacak lige iki cephede savaşmanın getirdiği yorgunlukla girecek. Cephenin ilki yönetim içi hamleler... Yani istifalar, kapışmalar, dedikodular, diğeri ise transfer. Geçen sezonun transfer sihirbazı yönetici Haldun Üstünel'in istifası dalgalanmayı durdurmuş gibi gözükse de işin aslı öyle değil. Yönetimi şu kritik dönemde için için kaynıyor. Yönetimin yarısı Adnan Polat ve Adnan Sezgin'in yanında diğer yarısı ise Adnan Sezgin'in karşısında. Dedikoduların bini bir para. Üstünel'in istifasından önce Sezgin'in yerine Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfi Arıboğan'ı önermesi ile başlayan ama Polat tarafından önce 'okey'lense de sonra benimsenmeyen kararı ile gelişen süreç bugün yönetimi sarsmakta. G.Saray, bu süreçten ne kadar az hasarla çıkacak bilemiyorum ama yara alacağı kesin.

2 YABANCI DAHA GELECEK
Diğer boyut transfer. Futbol şubesi kulübün lokomotifi. Elde edilecek başarı tüm sıkıntıları bir anda yok da eder aksi durum her şeyi çıkmaza da sokar. Transferdeki ağır hamlelerin yönetimin stratejisinden kaynaklandığını sanıyorum. Cana ve Pino transferleri ince elenip sık dokunan transferler. Maliyetleri de can yakan cinsten değil. Yıldız değiller ama takımın çalışan arıları olacaklar belli ki. Kewell'ın takıma tekrar katılımı bence mantıklı. Bugüne kadar beklenmesi de Avustralyalı oyuncunun fiyat kırmasından kaynaklanıyordu. Yani transferdeki strateji yönetimin içsel stratejisinden daha başarılı. Bildiğim kadarıyla bu takıma biri kaleci olmak üzere iki yabancı daha katılacak. Fazla sıkıştırmanın da anlamı yok. Çünkü transfer süresi uzun. Bana göre transfere son şekli durumu belirsiz olan Elano'nun pozisyonuna göre verilecek. Yani kendi içinde kişisel sıkıntılar yaşayan yönetim transferde panik yapmıyor, mantıklı bir yol izliyor. Detaylar üzerinde duruyor. Mevcut fotoğraftaki artılar ve eksiler şimdilik bunlar. Rijkaard, elinde bu sezon daha dinamik daha farklı bir futbolcu ordusu bulacak. Helva baştan iyi karılırsa yönetim de teknik heyet de bundan yarar görecek. Aksi durum, lige yorgun girecek olan G.Saray'ı daha da zora sokacak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor