12 Eylül 2010 | Pazar

Derin kadro

Galatasaray için 'lig' belli ki Gaziantep maçıyla başlayacak. Yeni transferler İnsua ve Misimoviç'in katılımının ardından sakat Kewell, Pinove Sabri'nin sahalara dönecek olması Galatasaray'ın ligdeki yol haritasını da şekillendirecek.
Maçın Ali Sami Yen'de olmasını ve yenilerin ilk kez görücüye çıkmasını da avantaj sayabiliriz.
Rijkaard artık taktiği ne olursa olsun, eldeki mevcut kadroyu oldukça iyi ve verimli kullanmak zorunda. Çünkü elinde derinlikli bir kadro var. Onları motive etmek onları hırslandırmak ve takımı skorer bir takım yapmak ya da yapamamak Hollandalı hocaya kalmış. "Yönetim sözünü tutmadı, istediğim transferler gerçekleşmedi" sözleri bahane olmayacak.
Sabri bu takımın olmazsa olmazlarından...
Sonradan sağ bek oldu ama oldu. Eksikliği takımı ciddi etkiliyor. Ali Turan ise bugünkü görünümü ile alternatifi bile değil. Servet'in uzun bir süre dinlenmesi gerekiyor. Cam adam Gökhan Zan benim için hâlâ bilmece.

Baros el üstünde tutulmalı
Neill
ve iyileştiği zaman Hakan Balta takımın iki sıkı stoperi olur. İnsua'nın CV'si ortada... Yeni sol bek kalıcı olacaktır. Orta sahada kimler yokki; Ayhan, Barış, Arda, Misimoviç, Elano, Kewell, Mustafa Sarp, Aydın, Lorik Cana, Pino, Musa Çağıran, Emre Çolak ve Serdar Özkan... Seç-beğen- al cinsinden. Tabii ki en idealini bulmak yine Neeskens ve Rijkaard'ın tercihine bakıyor.
Sarı-kırmızılı ekibin golcu sayısı bir elin parmaklarının yarısının yarısı kadar. Yeni transfer Mehmet Batdal belki bir ay sonra sahalara dönecek.
Varsa yoksa Baros. Herkes onu el üstünde tutmalı, pamuklara sarıp saklamalı.
Transfer sürecinde herkesin beklentisi Baros'a partner olabilecek kaliteli bir golcü takviyesiydi ama yönetim tercihini orta saha ve defansa yönlendirince bu blok desteksiz kaldı. Yeni sakatlıktan çıkan Baros'a bir şey olursa yandı gülüm keten helva.
Kaleyi elbette unutmadım. Adayım önemli eksiklerine rağmen Ufuk. Fiziği müthiş, oynaya oynaya kaleye de alışacak. Galatasaray yerli kaleci kazanmak istiyorsa ona sabır göstermeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor