27 Kasım 2010 | Cumartesi

Hocaların sınavı

Beşiktaş derbisi G.Saray'ın şu an içinde bulunduğu kaostan çıkması için önemli bir fırsat. Rijkaard'ın gitmesinin ardından Hagi'den bu yana G.Saray dört dörtlük mücadele etmese de en azından günü kurtarmayı öğrendi. Berabere biten Fenerbahçe ve yenilgiyle noktalanan Trabzonspor maçlarında G.Saray mücadele ve istekli oluşu ile ön plandaydı. Oyunu forse eden, pas trafiğini artıran G.Saray forvet açığı olduğu için bir türlü sonuca gidemedi, basit bir golcünün atacağı sayısız golü de değerlendiremedi. Galatasaray pazar günü kendisi gibi bir türlü ideal 11'inden yararlanamayan Beşiktaş'ı konuk edecek. Mevcut tabloya göre maçın favorisi Beşiktaş ancak derbiler favori tanımıyor. G.Saray'ın avantajı şu: Bence takım dip yaptı bundan daha etkisiz bir G.Saray olamaz. Maçı yenilgiyle kapasa bile kimse artık tepki vermez.

1 puan Beşiktaş'ın işine yaramaz

Bu yıl kaçtı, ocak ayında bakalım yönetimin transfer politikası ne olacak der. Tepki bununla sınırlı kalır taraftarın büyük bekleyişi başlar. Galibiyet ise motivasyonu artırır ardından gelecek iki üç galibiyetle belki ilk yarıyı ilk 5 takım arasında kapama şansı doğurur o kadar. Ama Beşiktaş'ın penceresinden durum hiçte öyle değil. Bir kere daha Kartal'ın kadrosu daha alternatifli ve zengin. Mevcut kadronun oluşum maliyeti de G.Saray'ı ikiye katlar. Beraberlik Beşiktaş'ın işine yaramaz. Kendini bulması için Ali Sami Yen'den üç puanla çıkması şart. Ha o gücü ve morali var mı? Bence yok ama kazanmaktan başka şansı da yok. G.Saray hâlâ Milan Baros'u oynar mı oynamaz mı diye tartışıyor ama Beşiktaş'ın yüzde yüz forveti hiçbir G.Saray maçını 'es' geçmeyen Nobre derbiyi aportta bekliyor. Bence sonucu hocaların taktiği ve oyuna müdahelesi belirleyecek. Gheorghe Hagi mi yoksa Schuster mi daha hoca gerçeğini gözler önüne serecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor