27 Nisan 2011 | Çarşamba

Bir küçük adam

Vay Nihat Kahveci vay!
Sahada topa ayağını uzatacak gücün kalmayınca, dışarıda gazetecilere saldırmaya, küfürler etmeye, yumruk atmaya başlamışsın.
Gözünü, kalbini kin, nefret bürümüş...
Sen koca bir sezon yat! Tıkır tıkır milyon euro'ları al. Sonra seni eleştirenlere yumruk at!
Bu mudur senin delikanlılığın! Nesin sen Nihat?
Kaldırım kabadayısı mı? Küfürbaz mı?
Potansiyel bir tehlike mi?
Sen o yumruğu sadece Turgay Demir'e atmadın. Tüm medyaya attın, tüm Beşiktaşlılar'ı yumrukladın.
Vay Nihat vay! Sezon boyunca Beşiktaş'a ne verdin Nihat?
Ne verdin ki, methiyelerle dolu sözlerin peşin sıra gelmesini bekliyordun!
Sonra seninle ilgili doğruları yazan, sana dostça nasihatte bulunan Turgay Demir'e yumruk at...
Yaptığın bu saygısızlıkla zaten çoktan bitmiş olan futbol yaşantının da sonunu kendi ellerinle hazırladın. Ayakların, vücudun topa gitmeyince, yumrukların çalışmaya başlamış.
Dağ başı mı burası Nihat?
Bu medya, böyle durumlarda öyle bir kenetlenir ki o yumruğunu kırar Nihat!
Bir kırıntı misali kalırsın ortada Nihat! Sen hiç 'Beşiktaşlılık duruşu' diye bir şey duydun mu Nihat? Demek ki bunca yıl duymamışsın ama ben yine de hatırlatayım kısaca sana Nihat: "Asilce yürümektir... Beyaz, gelinlikten daha kutsaldır kimilerine göre... Siyah, benzersiz gizeminin yanında güneş gibi ak olmaktır...
Alınteridir. Seyredilmesi gereken bir film, bir hayattır, bir aşktır... Sonsuz bir anlayıştır... Dürüstlük, mertliktir, delikanlılıktır...
Beşiktaş adını duyunca gözleri dolmaktır..." 'Beni eleştiren bin yıl yaşasın'
Nihat! Seni eleştiren ise yumruğunu yesin, öyle mi Nihat? Hiç mi utanmadın baban yaşındaki adama yumruk atmaya, saldırmaya, küfürler yağdırmaya Nihat?
Ama o yumruk attığın şahıs; usta bir gazeteci, yıllarını Beşiktaş'a vermiş, onurlu bir spor adamı, benim yazarım, medyada Beşiktaş'ın en büyük seslerinden biri... Bir martı uçak düşürür, bir yumruk hayat karartır Nihat! Öfkenin ateşi önce sahibini yakar, sonra kıvılcımı düşmanına ya varır, ya varmaz Nihat!
Öfkesini yenen kişinin kusurunu Allah örter Nihat! Öfkendeki ateş nasıl insanları yakarsa, ondan meydana gelen eser de orada seni yakar Nihat! Bir Nihat vardı eskiden; Avrupa'daki gururumuz; Milli forma altındaki başarısı ile bizleri sokaklara döken; Beşiktaş'taki en güzel gol resmi! Bir Nihat var şimdi; Futbolu unutan...
Soyunma odasında takım arkadaşının üzerine yürüyen...
Küfürler savuran...
Babası yaşındaki gazeteciye yumruk atan... Boksörlüğe soyunan!
Sen çoktan bitmişsin Nihat!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor