03 Eylül 2012 | Pazartesi

İki çılgın takım

Haftanın en güzel 12. Adam fotoğrafı; Türk Telekom Arena Stadı'ndaydı... Aşkın rengi 'Sarı Kırmızı'ydı Arena'da.
Yaklaşık 50 bin Aslan Cimbomlu'nun maç öncesi ve maç sırasındaki görsel şovları kusursuzdu.
İlk yarının büyük bölümünde karşılaşma genelde 30 metrelik bir alanda oynandı. İki takım da savunma hattını orta sahaya yakın oluşturdu.
Perşembe gecesi Hollanda'da Twente karşısında 120 dakika süper bir mücadele veren Bursaspor, G.Saray'ın baskısına aynı baskılı oyunla cevap verdi ilk dakikalarda. İlk yarının sonlarına doğru Yeşil Timsahlar'da yorgunluk gözlendi. İkinci yarıda ise mesafeler uzadı doğal olarak.
Maçın 12. dakikasında futbol sahalarında ender görebileceğimiz bir pozisyon yaşandı. Futbol literatürüne giren "Etten duvar" deyimine en iyi örneği izledik bu dakikada. Tam 6 Bursalı oyuncu, 3 metreden topu fileleri göndermek için vurdu da vurdu.
Ama topun canı vardı sanki ve her vuruş, G.Saray savunmasından döndü; tribünlerde kalpler güm güm diye attı ve Bursa, o etten duvarı delemedi.
Baros'u tercih ederim
Bu Elmander'i Bolton'da oynarken de beğenmezdim. 'Elmander mi, Burak mı?' sorusuna her zaman vereceğim cevap Milan Baros'tur.Tam bir golcüdür Baros.
Emre Çolak her zamanki gibi sol kanada adeta bir ray döşedi ve tren gibi gidip geldi.
Hamit de sağ kanatta ilk kez bu kadar etkiliydi.
Yine Umut Bulut... Golü kokladı, arka direkte bitti ve Fatih Terim'e "İşte budur" dedirtti.
Büyük 'Umut'lar, büyük adamlar ve büyük takımlar yaratır. 'Umut', gözle görülemeyeni görür, elle tutulamayanı hisseder ve imkansızı başarır.
İkinci yarıya iyi başlayan Bursaspor, 51'de Batalla-Musa ortaklığı ile golü buldu.
TT Arena'nın çimlerinde ilk kez 'Timsah Yürüyüşü' izledi tribünleri dolduran 50 bin Cimbom taraftarı.
Ve nihayet Fatih Terim, 55 dakika sahada tel tel dökülen Elmander'i gördü ve yerine Burak girdi. Kral, Arena'daki ilk lig maçında taraftarlarını golle selamladı.
51'de golü atan Musa Çağıran, 72'de adeta Galatasaray'ın golünü 'çağırıyordu.' Musa'nın kendi kalesine attığı gol, Aslan'a galibiyet kapısını açtı. Cimbom; maçın favorisiydi, 3 puan için çılgınca savaştı ve kazandı. 'Yorgun' Bursaspor'u da yürekli mücadelesi nedeniyle ayakta alkışlamak lazım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor