20 Eylül 2012 | Perşembe

Stark, Valencia ve Hakan Balta

Hırvatistan-İspanya maçında Hırvatlar'ın 2 penaltısını vermeyen Wolfgang Stark, Vidic'in Umut Bulut'un sağ ayak tendonuna arkadan bastığı pozisyonda da Galatasaray'ın buz gibi penaltısını vermedi. 2011 yılında Kicker dergisi tarafından Almanya'nın en kötü hakemi seçilen Stark, maçın başında Galatasaray lehine penaltı düdüğünü çalsaydı Old Trafford'dan belki de tarihi bir zaferle ayrılabilirdik.
Bizim penaltımızı vermeyen Alman hakem, Burak'ın Rafael ile nizami mücadelesinde çok ucuz bir penaltı düdüğü çaldı. Muslera, bu haksız penaltının gol olmasına izin vermedi.
Dün gece hakem kötüydü ama hakemden daha da kötüsü Hakan Balta ve Galatasaray'ın koridor olan sol kanadıydı.
Valencia aldığı her topla eli cebinde sahil kenarında gezer gibi çizgiye indi ve öldürücü ortalar kesti.
Fatih Terim, solda alternatifi olmadığı için takımının bu zaafını kenardan film gibi izlemek zorunda kaldı.
Galatasaray ilk yarının son anlarında oyunda dengeyi kurdu, hatta Manchester kalesinde çok etkili de oldu. Amrabat'ın 'scud füzesini' hatırlatan vuruşunda top üst direkte patladı.

Felaket olurdu
Carrick'in attığı golde Muslera, İngiliz oyuncuyu çelme ile yere indirmeye çalıştı...
Eğer Carrick bu pozisyonda golü değil penaltıyı düşünseydi felaket olurdu...
Çünkü penaltı ve kırmızı kartlık bir pozisyondu.
Umut Bulut'un sakatlanıp yerini Elmander'e bırakması G.Saray'ın taktik anlayışında ve hücum gücünde bir zaafa neden olmadı. Maç boyunca Hamit ile Manchester kalesini ve direklerini dövdük ama sonuç alamadık.
Selçuk'un kafa vuruşunda da top direğe çarptı, gol olmalıydı gol... 71'de önce Burak'ın sonra Emre Çolak'ın bazuka gibi şutlarında kaleci De Gea panter kesildi.
Fatih Terim; Abramat, Emre Çolak değişikliğinde çok geç kaldı. Çünkü Amrabat'ın 20. dakikadan sonra pili bitmişti zaten.
Galatasaray, market değeri 441 milyon euro olan Manchester'a karşı oyunun büyük bölümünde başa baş bir futbol oynadı. Cimbom, bu başarılı futbolunu sürdürürse 10 puan toplar ve bu gruptan çıkar. Futbolda bazen yenilirken de devleşirsiniz. Galatasaray, dün gece bunu başardı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor