20 Eylül 2013 | Cuma

Aydınlar'ı UEFA kurtarmış!

13 Eylül Cuma günkü köşemde 'Aydınlar Konuşursa' başlığı altında Mehmet Ali Aydınlar'ın çok yakında 3 Temmuz süreci ile ilgili olarak bir basın toplantısı yapacağını duyurmuştum... Ve Aydınlar'ın bu basın toplantısının ardından 3 Temmuz süreci ile ilgili olarak tüm gerçeklerin su yüzüne çıkacağını, kafalardaki soru işaretlerinin biteceğini söylemiştim.
Çarşamba günü (18 Eylül) TFF eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar, uzun süre konuşulacak bir basın toplantısı yaptı. Her şeyi belgeleri ile gözler önüne serdi... Şike süreciyle ilgili birçok soru cevap buldu.
Aydınlar'ın "UEFA, bize sorsaydı Fenerbahçe'nin yerine Trabzonspor'u değil Bursaspor'u Şampiyonlar Ligi'ne gönderirdik" cümlesi Trabzonspor camiası ve temiz futbol sevdalıları tarafından tepki ile karşılandı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Aydınlar'ın "UEFA bize sorsaydı Trabzon'un yerine Bursa'yı önerecektik" sözlerini "O döneme ait tarihi bir itiraftır" şeklinde yorumladı. Trabzonspor eski Başkanı Sadri Şener de sporx'e yaptığı açıklamalarda "Federasyon Başkanı bir kulüp için çalışıp çabalamaz. Bu çok yanlış. Mehmet Ali Bey görevi sırasında Fenerbahçe için ne çabalar gösterdiğini açık açık itiraf ediyor. O zaman kendisine sormak yazım "Neden bu işin tarafı olan Trabzonspor için de aynı çabayı göstermedin?" diye...
Aday olursa kazanır
Sadri Şener de, İbrahim Hacıosmanoğlu da söylemlerinde haklılar.
Diyelim ki Trabzonspor'un yerine Bursaspor'u gönderdiniz. Sonrasında Trabzonspor tertemiz çıktı. Hata yaptığınızı anlayınca üzülmeyecek miydiniz? Vicdanları nasıl rahatlatacaktınız? Evet Trabzonspor'un soruşturmada ismi geçiyordu. Ama Trabzonspor; TFF, mahkemeler, Etik Kurulu, Tahkim Kurulu, Disiplin Kurulu, UEFA... Aklınıza gelebilecek her sınavdan tertemiz çıktı. UEFA, Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor'u alarak ne kadar adil ve doğru bir kadar verdiğini göstermiş oldu. UEFA, böylece TFF eski yönetimini hata yapmaktan da kurtarmış oldu.
Görünen o ki; Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe'yi daha ağır cezalar almaktan kurtarmıştır... Düzenlediği basın toplantısında bunu belgeleri ile gözler önüne serdi Aydınlar...
Fenerbahçeli taraftarların da bu basın toplantısının ardından Mehmet Ali Aydınlar'la ilgili daha pozitif düşünmeye başladıklarını tahmin ediyorum.
Eğer Mehmet Ali Aydınlar, 2 Kasım'da aday olursa, kongreden zaferle ayrılma ihtimali çok yükseldi...

Turkish Gareth Bale CANER

O, hep klas bir futbolcuydu.
Manisaspor'da, CSKA Moskova'da, Galatasaray'da oynarken bile... Fenerbahçe'de 3 sezon sonra beklenen patlamayı yaptı. Sol bekte, sol açıkta çok etkili... Çünkü futbol zekası üst düzeyde, hızlı ve güçlü bir oyuncu.
Ersun Yanal'ın sayesinde futbolseverler bambaşka bir Caner Erkin izlemeye başladılar.
Gol atıyor, asist yapıyor, takımı için savaşıyor... Real Madrid, Gareth Bale'e 100 milyon euro bonservis ücreti verdi. Caner'in Bale'den nesi eksik! Turkish Gareth Bale Caner... Caner şu anda formunun zirvesinde, keyif veriyor izleyenlere. Bu formu devam ederse, çok maçı tek başına çevirir. Caner, Ersun hoca ile yeniden doğdu...
Fatih Terim'i de unutmamak lazım; Caner'i alıp direkt Milli Takım'da oynattı...

Fatih Terim'e yapılan VEFASIZLIK
İmparator Fatih Terim, dibe vurmuş bir Galatasaray'ı aldı, 2 yıl üst üste şampiyon yaptı... Avrupa'da yeniden vitrine çıkardı. Şimdi çıkmış birileri Fatih Terim'in G.Saraylılığını tartışıyor... Eleştiriyor...
Siz Fatih Terim'in istediği hiçbir futbolcuyu almayın... Ligde birkaç maç kötü gitti diye, Real Madrid'e yenildi diye eleştirin... Yok öyle yağma! Bu nasıl bir vefasızlıktır? O eleştirdiğiniz Fatih Terim Galatasaray'dan giderse, çok ah vahlar edersiniz. Çünkü Terim'in gittiği gün,
G.Saray için çöküşün başladığı gün olur...


2020'Yİ NEDEN KAYBETTİK HINCAL ABİ?

Türk spor basınının duayen ismi Hıncal Uluç, ülkemizde Olimpiyat Oyunları'nı en fazla takip eden, olimpiyatlar konusunda en fazla bilgi ve donanıma sahip kişilerin en başında geliyor. Olimpiyatlarla ilgili bir ansiklopedi gibidir Hıncal abi...
Yazı İşleri Müdürümüz Bülent Can'ın Hıncal Uluç ile haftalık sohbetleri, her hafta spor gündemine damgasını vurur. Hıncal abi, Bülent Can'ın "Olimpiyatları neden kaybettik?" sorusuna daha sonraki günlerde cevap vereceğini söylemişti.
Şimdi herkes, Hıncal Uluç'tan 2020'yi neden kaybettiğimizle ilgili yorumlarını ve analizlerini bekliyor... Hâlâ zamanı gelmedi mi Hıncal abi? Türkiye, 2020'yi finalde neden kaybetti?
Biz ülke olarak olimpiyat için verdiğimiz sınavda nerede hata yaptık?

Sneijder'in sadece adı var
Galatasaray, onu büyük umutlarla transfer etti.
Evet büyük bir isim olarak geldi Galatasaray'a... Ama ben Sneijder'in tek başına aldığı bir maçı hatırlamıyorum...
Bu sezona da çok kötü başladı. Real Madrid karşısında ruhsuzca mücadele etti. Tam bir hayal kırıklığı...
Galatasaray'dan yıllık 3 milyon 200 bin euro kazanıyormuş. Peki ne veriyor Galatasaray'a?
Yazık, çok yazık! Bu arada İtalya'nın etkin spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, 'kafasını kullanarak sahada yaratıcı olabilen 5 oyuncu' arasında Sneijder'i de göstermiş... Sneijder, Real Madrid maçına kafasını yanına almayarak mı çıktı da bu kadar kötü oynadı acaba?

Aynen devam Yusuf
Trabzonspor, Karabük'te Yusuf Erdoğan'ı kazandı. 21 yaşında forma aşkıyla dolu pırıl pırıl bir genç Yusuf... Maç boyunca sol kanada sanki bir ray döşedi ve tren gibi 90 dakika gidip geldi. Hem savunmada, hem hücumda vardı. Modern futbolun bütün güzelliklerini sundu sahada Yusuf... Dün gece de Apollon'a galibiyet golünü attı. Tebrikler Yusuf! Daha yolun başındasın... Yıldız olmanın yolu çok çalışmaktan geçiyor...

Bu Kartal nereye koşuyor?
Süper Lig'in geride kalan ilk dört haftasında Beşiktaş fırtına gibi esti. Kartal, Bursaspor deplasmanında muhteşem oynadığı maçta 3 puanı 3 golle aldı.
Ortaya ilginç istatistikler çıktı. Beşiktaşlı futbolcuların toplam koşu mesafesi 116,7 kilometre. 4 futbolcu 11 km'nin, 4 oyuncu da 10 km'nin üzerine çıkmış. En fazla koşan da Fernandes olmuş. Beşiktaşlı futbolcular, Bursa'da çok koştular ama bu koşuları verimli koşulardı. O yüzden Beşiktaş önüne geleni ezip geçiyor.
O yüzden Beşiktaş, son 14 sezonda en çok
gol attığı (11 gol) ilk 4 haftaya ulaştı...

TOPRAK SAHALARDAN HİBRİT ÇİMLERE...
Futbol, seyir zevki nedeniyle dünyanın en popüler spor dalıdır.
Ancak yıllardan beri bazı statların adeta patates tarlasına benzeyen zeminlerini eleştiririz... "Neden bu zemin böyle? Bu takıma böyle kötü zemin yakışıyor mu?" der dururuz. Bu konuda bir araştırma yapma gereği duydum.
Türkiye'de hem saha çimi üretip, hem futbol sahası yapan bir firma olduğunu öğrendim.
2005 yılında kurulan FBK... Betül Kuvvetli Fiumi ve Tuğba Kuvvetli isimli iki kardeş bu yola baş koymuşlar. İki kardeş, Avrupa'da çim üzerine eğitim almış.
Galatasaray'ın Metin Oktay Tesisleri'nin hem çimini, hem sahalarını yapmışlar. G.Saray'ın yanı sıra G.Birliği, Eskişehir, Sivas, Kayseri ve Buca gibi birçok kulüp, saha zeminlerini bu iki kardeşe yaptırıyormuş... Hibrit çim uygulaması ile hiç bozulmayan, pırıl pırıl saha zeminleri yapılıyormuş artık... Milan ve İnter'in ortak stadı San Siro (Giuseppe Meazza) da hibrit çim teknolojisine geçmiş.
Ben merak edip araştırdım...
Statlarının zemini bozuk olan kulüplerimize sesleniyorum...
Futbolcu transferlerine milyon euro'lar harcıyorsunuz. Biraz da
sahalarınıza yatırım yapın...


Hibrit çim nedir?
HİBRİT ÇİM: Doğal çimin daha güçlü olarak zemine tutunabilmesini sağlayan sentetik liflerin, özel makinelerle 18 cm'si zemin altına, 2 cm'si yüzeyde kalacak şekilde saha tabanına uygulanan bir sistem. Dünyada güneş, yağmur, kar gibi doğal risklerin yüksek olduğu bölgelerde artık hibrit çim teknolojisi kullanılıyor.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI A HABER'DEN İZLENİR!
Ziraat Türkiye Kupası'nın yayıncı kuruluşu bu sezon da A Haber oldu. Geçen sezon Spor Müdürü Serkan Korkmaz yönetiminde kusursuz bir yayıncılık örneği gösterdi A Haber. 'Kupa Günlüğü' programlarında futbolseverlereArsinspor, Emrespor, Kadirlispor, Hakkari Zap Spor gibi tam 158 takımı tanıttık, anlattık. Bu sezon da 2. Tur maçlarından itibaren 'Kupa Günlüğü' programları ile birlikte sizlerle olacağız. Ziraat Türkiye Kupası, A Haber ekranları vasıtasıyla Türkiye'yi kucaklayacak. Kupa deyince sizin de sloganınız "Ziraat Türkiye Kupası A Haber'den izlenir" olsun... Görüşmek üzere...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor