31 Ocak 2016 | Pazar

BUNA 'TEHDİT' DENİR!

Aziz Yıldırım: "Biz kupadan zarar ediyoruz. Ya farklı olacak ya da biz, ceza verseler bile Ziraat Türkiye Kupası'na katılmayacağız!" Şimdi sorarım sizlere: "Bu sözlere 'tehdit gibi sözler' denmez de ne denir!"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 'Türkiye'nin Kupası' Ziraat Türkiye Kupası'nı değersizleştirme çabası yeni değil! Kaç sezondur Türkiye Kupası'nda para kazanamamaktan ve zarar etmekten şikayetçi Başkan Yıldırım!
Aziz Başkan dün "Biz (eğer kupada şampiyon olamazsak) her sene kupa yüzünden 3 milyon euro zarar ediyoruz" diyor ve ekliyor: "Kupada ya farklı olacak (yani Fenerbahçe'ye kupadan para yağdırılacak öyle mi?) ya da biz seneye kupaya katılmayacağız. Ne ceza verirlerle versinler." Buna tehdit denmez de ne denir?
Üstelik de bu kupanın sponsoru, 1863'te Osmanlı Devleti döneminde kurulan bir banka yani Ziraat Bankası...
Bu kupayı finalde şampiyon olan takıma veren ise Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören... "Kupaya katılmayacağım" demek hem Ziraat Bankası'na, hem de TFF Başkanlık makamına büyük bir saygısızlık değil midir? Sayın başkan; bu kupa Türkiye'nin Kupası...
BAL Ligi'nden, ta Süper Lig'e kadar tam 5 farklı ligden toplam 159 takımın bir futbol bayramı şeklinde geçen heyecanına nasıl 'hayır' diyebilirsiniz?
Nasıl sırtınızı dönebilirsiniz? Nasıl bu yarışa duyarsız kalabilirsiniz? Her şey para demek değil!

Messi, Neymar oynatılıyor
Fenerbahçe; Barcelona'dan, Real Madrid'den, Manchester United'dan daha mı büyük bir kulüp? Sorarım size...
Barcelona Kulübü, Kral Kupası'nda Messi'yi, Neymar'ı hiç düşünmeden oynatıyor. Üstelik Kral Kupası'nda kulüplere de para yağmıyor.
Bizde (kupada) kulüplere verilen ödül miktarı, Kral Kupası ve FA Cup'ta verilen ödül miktarından daha fazla... Ama ne Barcelona başkanı, ne Real'in başkanı, ne de Manchester United'ın başkanı sizin gibi "Biz kupadan zarar ediyoruz. Böyle devam ederse kupaya katılmayız" tehdidinde bulunmuyor...
Kupa yarışına sahip çıkıp, ilk 11'de 3'ten fazla rotasyon bile yaptırmıyorlar teknik direktörlerine...

Büyüklük kupalarla oluyor
İspanya Futbol Federasyonu da Kral Kupası'nın izlenirliğini ve marka değerini artırmak için önemli haftalarda kupa maçlarını hafta sonunda oynatabiliyor.
Lig maçlarını da hafta içine çekiyor.
Sözün özü şu: Kulüplerimiz (donanımsız başkanların bilinçsizce harcamaları yüzünden) borç batağında.
Fenerbahçe de maddi bakımdan zor durumda olabilir. Ama çözüm; kupadan çekilmek değil, diğer kulüplerle el ele vererek yeni projeler, yeni kalkınma planları üretmektir.
Bu arada kulüplerin büyüklüğü, kazandığı kupalarla eşdeğerdir. Sayın Aziz Yıldırım'a duyurulur...

CEZASI ÇOK AĞIR!
Türkiye Futbol Federasyonu Ziraat Türkiye Kupası Statüsü'nün 6. Maddesi (Kulüplerin görev ve sorumlulukları) aynen şöyle:
Kupa müsabakasında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakaya katılmayan kulüp, takip eden sezon Türkiye Kupası'na katılmaktan men edilir ve takip eden sezonda Süper Kupa'da yer alamaz. Ayrıca TFF tarafından Süper Kupa'nın organizasyonu için yapılan masraflar ile organizasyonun iptal edilmesi dolayısıyla TFF'nin karşılaşacağı maddi, manevi her türlü zararı (Üçüncü kişilerle yapılan sözleşmeler gereği ödenmek zorunda kalınan cezai şart, tazminat, vb. dahil) tazminle yükümlü olduğu gibi, Süper Kupa'nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz.

*54 takıma katılım bedeli 26 bin 200 dolar
* Grup aşamasında 32 takıma katılım bedeli 40 bin dolar
* Galibiyete 40 bin dolar, beraberliğe 20 bin dolar
* Son 16 turunda kulüp başı 50 bin dolar katılım bedeli, galibiyete 100 bin dolar.
* Çeyrek finale katılan 8 takıma kulüp başı 100 bin dolar, galibiyete 150 bin dolar, beraberliğe 75 bin dolar.
* Yarı finale kalan 4 takıma kulüp başı 150 bin dolar, galip gelene 200 bin dolar, berabere kalana 100 bin dolar.
* Kupa şampiyonu takıma 2 milyon 525 bin dolar, finalist takıma da 1 milyon 135 bin dolar ödül veriliyor.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor