15 Nisan 2019 | Pazartesi

Kazanan F.Bahçe oldu!

Futbol olarak beklentilerin altında kalan bir derbi izledik. İki takım da kaybetmekten korktuğu için birbirlerinin oyununu bozmaya çalıştılar maç boyunca. Bu yüzden net gol pozisyonlarının az yaşandığı bir derbi oldu.
Oysa lider Başakşehir'in kaybettiği haftada Galatasaray'ın daha tahrip gücü yüksek bir futbolla Fenerbahçe karşısına çıkmasını bekliyordum.
45'te Hasan Ali'nin kırmızı kart görmesinden sonra normal olarak oyunun rengi değişti ve ikinci yarının başlarında tüm dengeler bir kişi fazla oynayan Galatasaray'a geçti.
Fatih Terim, ikinci yarıya Belhanda-Emre Akbaba değişikliği ile başladı. Ama bu hamle de Galatasaray'ın hızlı top çevirmesine, rakip kaleye daha fazla hücum yapmasına katkı sağlayamadı.
Emre Akbaba'yı ilk kez bu kadar vasat oynarken gördüm. Oyuna hiçbir katkısı olmadı. Üstelik de net bir pozisyonda topa vuramadı Emre.
Galatasaray, rakip kalede bir baskı kuramadan golü buldu aslında.
Feghouli'nin ortasına iyi yükselen Onyekuru kafa ile golü attı. Bu golde Onyekuru ile birlikte topa hareket eden Moses'ın da hatası vardı.

Galatasaray golü bulduktan sonra herkes sarı-kırmızılı takımdan 2. golü beklerken, Fenerbahçe beraberlik golünü kaydetti.
Galatasaray'ın çıkarken kaptırdığı bir top, pahalıya mal oldu. Dirar'ın ince pası ve Eljif Elmas'ın golü de akıl doluydu.
Dünkü derbide Galatasaray bir kişi fazla oynamanın avantajını iyi kullanamadı.
Uzun yıllardır Kadıköy'de maç kazanamamanın stresini oyun boyunca gözlemledik sarı-kırmızılı futbolcularda. Oysa tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan rakibin koca bir ikinci yarıyı da 10 kişi oynadı.
Bu maçı kazanamıyorsan nasıl şampiyon olacaksın? Beşiktaş'ın bir gün önce adeta altın tepside sunduğu şampiyonluk şansını elinin tersi ile geri çevirdi Galatasaray...
Hasan Ali'nin kırmızı kartı ise Fenerbahçeli futbolcuları ateşledi ve hırslandırdı. İkinci yarıda 10 kişi kalmış bir takım gibi sadece savunma yapmadı Fenerbahçe.
Çok koştu ve gol pozisyonlarına girdi. Berabere (1-1) biten derbinin bir kazananı var...
O da Fenerbahçe diyebiliriz.
Çünkü kalan maçlar öncesinde sarı-lacivertliler müthiş bir öz güven elde etti.
Ersun Yanal da böylesine önemli bir kader maçından takdir alarak çıktı...
Hakem Ali Palabıyık, derbinin ağırlığını kaldıramadı. Fenerbahçe'nin golünden önce Feghouli'nin yerde kaldığı bir pozisyon vardı.
Devam ettirdi. O pozisyon gol oldu.
VAR'a gidilebilirdi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor