06 Mayıs 2019 | Pazartesi

Taçları penaltı gibi kullandılar!

Trıbünler olağanüstüydü dün akşam... Maç boyunca baskılı oynayan, pozisyonlar bulan taraf Galatasaray'dı. Beşiktaş sadece savunma yapmaya ve rakibinin baskısını kırmaya çalıştı. Sonrasında bir tartışmalı taç (Caner, topun kendisine değmediğini iddia etti...) ve skor tabelasına yansıyan bir gol... Beşiktaş işte bu tartışmalı taçtan gol yedi! Galatasaray taç atışını o kadar çabuk kullanıp, o kadar etkili bir hücum yaptı ki; tam derslikti. O dakikaya kadar iki net pozisyonda Karius'u geçemeyen Onyekuru, sonunda fileleri havalandırmayı başardı. Golden sonra sarı-kırmızılı dev bir çiçek bahçesine benzeyen tribünlerdeki coşku, yılbaşı kartpostalları güzelliğindeydi. Bir sezona bedel derbide iki takım oyuncuları, hata yapmaktan çekindikleri için stres yüklüydü, bu yüzden zaman zaman gereksiz gerilimler yaşandı.
Beşiktaş ilk yarıda sadece Ljajic ile bulduğu bir pozisyonda Muslera'ya takıldı. Burak Yılmaz ise Luyindama, Marcao ve Donk'un sıkı markajından kurtulup pozisyona giremedi. Beşiktaş, skoru eşitlemek için ikinci yarıya önde basarak ve daha fazla hücum bölgesinde bulunarak başladı. Ama ne gariptir ki; ilk yarıda taçtan gol yiyen Beşiktaş, ikinci yarıda da taçtan golü kalesinde gördü. Yine hızlı kullanılan taç atışında Fernando, Karius ile karşı karşıya kalırken, bütün Beşiktaş savunması dondu kaldı ve Galatasaray'ın ikinci golü geldi. Diagne, hızlı ve ters koşuları ile Beşiktaş savunmasının dengesini bozdu; sarı-kırmızılı forma altında en etkili maçını çıkardı. Bu maçta gördük ki, taç kullanmak bir sanat işiymiş. Öyle ya, dün Galatasaray taçları adeta penaltı atışı gibi kullandı. Galatasaray, baştan sona üstün götürdüğü ve çok etkili bir futbol ortaya koyduğu derbiyi kazanarak liderlik koltuğuna oturdu. Sezonun final haftalarını oynama konusunda usta olan Aslan Cimbom, bundan sonra liderliği bırakmaz ve mutlu sona ulaşır. Galatasaray, muhteşem taraftarı ve dün oynadığı müthiş futbol ile şampiyonluğu hak ettiğini herkese gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor