25 Ağustos 2019 | Pazar

Emek, alınteri ve takım bütünlüğü İŞTE F.BAHÇE!

Fenerbahçe'nin sezona farklı bir galibiyet ile başlaması kafalarda soru işaretlerini de beraberinde getirmişti...
Çünkü ligin yeni takımlarından Gazişehir Gaziantepspor karşısında alınan 3 puan, çoğu Fenerbahçeli'ye göre, rakip çok zayıf olduğu için bir ölçü değildi.
Fenerbahçe için test maçları Başakşehir ve ardından oynanacak Trabzonspor maçlarıydı.
Fenerbahçe dünkü maça kontrollü bir oyunla başladı.
Sarı-lacivertlilerde ilk gözümüze çarpan oyuncular Emre Belözoğlu, Vedat Muriç, Deniz Türüç ve Ozan Tufan olmuştu. Ozan sağ bekte başladığı maçta hem defansın önünde bir süpürücü vazifesini görürken, hem de Fenerbahçe'yi etkili hücumlara çıkardı. Emre Belözoğlu yine bir maestroydu.
Fenerbahçe'nin ilk yarıda Vedat Muriç ve Deniz Türüç ile birer şutu direkten döndü. Bir golü de VAR tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal oldu. Daha ilk izlediğim anda pozisyonun ofsayt olduğunu ben çözerken, VAR neden çözmek için 5 dakika bekledi, inanılır gibi değil!
Başakşehir ilk yarıda jeneriklere geçecek bir gol buldu. Çünkü golün asistini Mert Günok yaptı. Kaleci Mert'in pasında topla hareketlenen yeni transfer Crivelli, önce Jailson'u çalımladı, sonra da kalesini terk eden Altay'ın yanından neredeyse sıfından topu ağlara gönderdi. Golde Jailson kadar Altay'ın da hatası vardı.

Fenerbahçe'de ilk yarıda Tolga Ciğerci ve Rodrigues çok etkisizdi.
Başakşehir'de ise Arda Turan takımı adına bir katkı veremedi.
Fenerbahçe ikinci yarıda özellikle Emre Belözoğlu'nun uzun ve isabetli pasları ile gol aradı. Ama Başakşehir de hızlı hücumlar yaparak net pozisyonlara girdi. Bunlardan birinde Visca'nın vuruşunda top direkten döndü. 55'ten sonra iki takım da oyun disiplininden uzaklaştı. İki kalede de art arda gol pozisyonları yaşanmaya başladı. Visca'nın karşı karşıya bir pozisyonu var ki, kaleci Altay inanılmaz bir kurtarış yaparak golü önledi.
Okan Buruk, sahada tel tel dökülen Arda Turan'a nasıl 65 dakika sabretti inanamadım. Başakşehir açısından ikinci yarıda her şey yolunda giderken; Tolga Ciğerci'nin ortasını iyi takip edip, nefis bir dokunuş yapan Vedat Muriç, Fenerbahçe'yi beraberliğe taşıdı. Tam bir golcü vuruşu yaptı Vedat...
Ve maçın son bölümünde üstünlüğü ele geçiren Fenerbahçe, uzatma anlarında Dirar'ın attığı altın değerindeki golle maçı kazanmasını bildi.
Fenerbahçe; test niteliğindeki maçı 3 puanla aşarak, taraftarlarını coşturdu ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu gösterdi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor