11 Eylül 2019 | Çarşamba

Bir çılgın Milli Takım!

ŞENOL Güneş, Andorra maçındaki kötü futbolun izlerini silmek ve Moldova karşısında daha coşkulu bir futbol oynayabilmek için kadroda revizyona giderek bizleri biraz şaşırttı. Ama maç başlayınca ne kadar doğru tercihler yaptığını da gördük.
Şenol hoca, Andorra maçının 11'inden 5 ismi keserek (Çağlar, Emre, Yusuf, Hakan, Güven) daha güçlü bir takımla Zimbru Stadı'nın zeminlerine çıkardı takımı. Bir önceki maçta dökülen Cenk Tosun, eski günlerinden kesitler sundu. İki güzel gol attı. 10 numara pozisyonunda oynayan İrfan Can karınca çalışkanlığındaydı.

***
Deniz Türüç ve Kenan Karaman kenarlardan etkili ataklar geliştirdi.
Maçın 15. dakikasından sonra oyunda üstünlüğü ele geçirdik ve özlediğimiz Milli Takımımız sahne aldı. Coşkulu ve tahrip gücü yüksek bir futbol oynamaya başlayınca golü de bulduk. Maçın ikinci yarısına da yüksek tempoda başladık. Üst üste pozisyonlar yakaladık. Kanatları çok iyi kullandık. Sonrasında maçın iyilerinden Deniz Türüç aldı sazı eline. Deniz Türüç'ün topla o sihirli ayağını buluşturmadan önceki serbest vuruş motivasyonu jeneriklere geçer.
Öylesine konsantre oldu ki o vuruş öncesine...
Deniz için zaman durdu, dünya dönüşünü bıraktı, tüm evren, hatta galaksimizdeki tüm canlılar, serbest vuruşa odaklandı Deniz ile birlikte sanki. Önce dudaklarından okuduğu dualar döküldü Deniz'in. Sonrasında bir füze çıkardı Moldova kalesine.
Ama ne füze... Top, köşeden ağlarla buluştu. Helal olsun Deniz sana! Maç boyunca Cenk Tosun'un ele avuca sığmayan istekli futbolu bizleri çok mutlu etti. Bu takımın Cenk'e çok ihtiyacı var.
Ya Ozan Tufan'a ne demeli? Bir oyuncu bu kadar mı takıma faydalı oynar; bu kadar mı hatasız işler yapar!
Evet Ozan Tufan tam bir maestro gibiydi Zimbru'da.
Andorra maçında ne kadar kötüysek, dün de o kadar başarılıydık.
Hem kazanmaya odaklı oynadık; hem de galip gelirken, keyif veren bir futbol ortaya koyduk.
***
Tam bunları yazarken Hakan'ın direkte patlayan topunu ve o topu tamamlayan Cenk'in golünü izlerken yerimden fırladım. Ne güzel bir maç oldu. En güzeli de Andorra maçındaki kötü futbolun ve 'acaba'ların izlerini sildik.
Yusuf Yazıcı çok oluyorsun ama:) Sağ ayağına alışık değiliz ama!
Raket gibi sol ayağını biliyoruz da sağ ayakla gol atmak da neyin nesi Yusuf! Şahanesin Yusuf şahane!
Elemelerde şu ana kadar tahmin ettiğimizden de daha fazla puan topladık. İyi futbol, kötü futbol bir kenara... Biz EURO 2020'ye gitmek istiyoruz. Bu topladığımız puanlar ve dünkü iştahlı futbol, hedefe ulaşacağımızın göstergesi.
Durmak yok, yola devam çocuklar!
Tebrikler Şenol Güneş... Tebrikler Millilerimiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor