05 Ekim 2019 | Cumartesi

Önde baskı tuzağı!

Fenerbahçe, olağanüstü bir baskı ile başladı maça.
Ön alanda öyle pres yapıp, oyunu rakip kaleye yıktı ki sarılacivertliler...
Biz bu baskılı futbolu izlerken yorulduk da Fenerbahçeli futbolcular yorulmadı.
Antalyaspor, ilk yarıda bir kez Fenerbahçe kalesine geldi. Onda da golü buldu. Ufuk'un attığı golde çalımı yiyen ve rakibine şut imkanı sağlayan Jailson'un büyük hatası vardı. Bu şok golün etkisinden anında kurtuldu sarılacivertli oyuncular. Emre Belözoğlu, liderliğinde rakip kaleyi sağdansoldan ve ortadan abluka altına aldılar.
Bülent Korkmaz'ın takımları iyi ve katı savunma yaparlar. Dün de bunu yaptı Antalyaspor. Hatta konuk ekipte Aatıf, takımı adına ilk yarının en etkisiz ismiydi. Fenerbahçe'de ise Emre Belözoğlu'nun oyun zekasını ve attığı jeneriklik pasları ayakta alkışlamak lazım. 40'ına merdiven dayayan Emre, sahadaki genç oyunculardan daha çok koşup, ikili mücadele kazandı dün...
H H H
Bu arada hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Fenerbahçe'nin net penaltısını göremedi. Göremedi de VAR odası ne iş yapar arkadaş?
Oradakiler nasıl göremedi bu penaltıyı? Fenerbahçe'nin buz gibi penaltısı güme gitti! Hakem ayrıca ilk yarıda iki takıma da çıkarması gereken 2-3 sarı kartı atladı.
Ersun Yanal ikinci yarıya Zajc hamlesi ile başladı; ilk yarıda Fenerbahçe adına en etkisiz isim olan Tolga Ciğerci'yi kenara aldı.
Antalyaspor da Aatıf da ikinci yarıya iyi başladı. Aatıf'ın etkili bir şutunu da Altay iyi çıkardı. Ardından Hakan Özmert, karşı karşıya pozisyonda golü atamadı. Çünkü Altay bu pozisyonda kalesinde devleşti...
Altay maçın ikinci yarısında inanılmaz kurtarışlar yaparak Fenerbahçe'yi ayakta tutan isim oldu.
H H H
Fenerbahçe maçtaki en net gol pozisyonuna 60'ta Zajc ile girdi.
Oyunun son bölümünde Antalyaspor iyice geriye yaslanınca, sarılacivertliler büyük bir baskı kurdu.
Art arda goller kaçtı. Hatta Ersun hoca, Mevlüt'ü oyuna alarak çift forvete döndü. Ne yaptıysa olmadı ve Fenerbahçe kaybetti. Ama Fenerbahçe'nin oynadığı coşkulu futbol akıllarda kaldı... Sürekli önde baskı yaparak oynamak da riskli!
Dünkü maçta olduğu gibi! Defansın bu kadar hata yaparken, çok adamla hücum yaparsan, golü de yersin...
Avrupa'sı olmayan ve tek cephede yarışan Fenerbahçe'nin böyle iç saha maçlarını kaybetmemesi lazımdı.
Emre'nin çıkması da hataydı.
Hafta içinde muhabirlerle yaptığı sohbet toplantısında 'Biz şampiyon alacağız' demişti Ersun Yanal. Ben de A Spor'daki yayınımda 'Ersun hoca, geçen sezon da hep böyle iddialı söylemlerde bulundu.
Yanlış yapıyor. Çünkü böyle iddialı konuşarak takımı strese sokuyor' demiştim. Öyle de oldu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor