26 Şubat 2011 | Cumartesi

Ustaların gecesi

Tamam; Batalla bir ustadır ama Miller'ın golünden başlayalım. Nedeni o ustalıkta, o fizik kullanımda işte... Bucaspor da atletik özellikleri iyi oyunculardan kurulu. Ama futbolu bilerek oynamak müsabık takımların farkını ortaya koyuyor. Ömer'in yokluğunda Serdar-İbrahim tandemi sıkı ve aşılamaz bir duvar ördü Bucaspor ataklarında. Bursaspor'un kazandığı yer burasıydı aslında. Orta sahada Ergiç'in oyunu terk ettiği ana kadar gösterdiği çaba Timsahlar'ın ilk kazanımı hanesine yazılabilir. İnsua ve Turgay gibi deneyimli kramponların oyuna katılmaları da yeşil-beyazlı ekibin ileride daha etkili olmasını sağladı. Miller elbette ki... Altidore'un dahlinin geciktiği yerde onun iş bitirici özelliği bir kez daha gösterdi kendini. Oynadığı 6 maçın 3'ünde skor tabelasını değiştirme becerisi gösteren golcü oyuncu her türlü kazançtır artık Timsahlar için. Bu iyi niyet ve girişimcilik ruhuyla elbette ki... Attığı jeneriklik gol için şapka çıkartıyoruz.

Kazanç hanesi

Yeşil-beyazlı ekip geçen hafta kayıp hanesindeki puanlarını tazeleyip, yeniden apoletlerini parlatırken bir kez daha istikrarın ne denli önemli olduğunun altını çizdi... Oyunun sonlarına doğru özellikle Miller'ın attığı golden sonra "Bucaspor oyunu bıraktı" desek abartmış olmayız. Defansında bol gedikli, orta sahada pressiz, ileride etkisizdi Ege'nin Süper Lig'deki temsilcisi. İki takım arasındaki puan farkının iki kata ulaştığını düşünürsek aradaki kalite farkının ne denli öne çıktığı bir karşılaşma olduğunu da daha net görebiliriz. Timsahları futbolumuz adına bir tarz olarak yorumlamak da yanlış bir değerlendirme olmayacaktır. Her maç farklı ama Bursapor aynı çünkü... Bursaspor ustalarıyla kazanmayı bildiği bu deplasman maçında bir şeyi daha yazdı hanesine; yukarıda kalmak böyle maçları mutlaka kayıpsız geçmekle mümkün olacak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor