05 Kasım 2011 | Cumartesi

Aloha...

Bu Avrupa haftasını ülke olarak kârlı kapattık diyebiliriz galiba. Trabzonspor çok da kontrol edemediği maçtan hiç değilse 1 puan alarak "Avrupa Baharı" şansını sürdürdü. Son dakikadaki pozisyon 3 puan bile getirebilirdi.
Beşiktaş ise baştan sona hakim olduğu oyunu son dakika karambolündeki cansiperane savunmasıyla kazandı ve grubun favorisi oldu. Kutlarız.
Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi mücadelesini gerçekçi değerlendirmek lazım. Grubun 4. torbadan gelen ve ilk kez katılan takımı bordo-mavililer.
Üstelik hakkı olan şampiyonluğun geciktirilmesi ile Şampiyonlar Ligi için gerekli ve yeterli kadroyu kurma şansı kalmamış, paldır küldür maçlara dalmış.
Kısacası, Trabzonspor oynadığı hiçbir maçın tam favorisi değil.

***
Trabzonspor'un bulunduğu grup aslında dört takım için de tam bir 'Aloha Grubu' haline geldi. Çıkılan her maç hem hedefe "merhaba" hem de her şeye "elveda" anlamı taşıyabilir.
Şüphesiz, bugüne kadar dört maçta alınan 5 puan kabul edilebilir bir performansın ötesinde kesinlikle başarıdır. Öte yandan, CSKA'dan Moskova'da 1, Trabzon'da 3 puan alabilir miydi?
Evet, olabilirdi. Olmadı diye de moral bozmaya gerek yok. Bundan sonraki 2 maçta ek puanlar gelmesi muhtemel. En azından üçüncülük şansı az değil.
Trabzonspor için kabul edemediğimiz şey, özellikle yeni oyuncuların sezon başından beri birlikte oynama konusunda kat ettiği mesafenin yetersizliğidir.
Hadi Henrique'nin mazereti var diyelim; ama büyük paralara mal olan Zokora ve Adrian kasım ayına kadar mutlaka beklenen çıkışı yakalamalıydı. Buna bazı eskilerin konsantrasyon sorunu eklenince bordo-mavililer o arzu edilen düzeye gelmekte zorlanıyorlarlar.

***
Ben UEFA Şampiyonlar Ligi'ni çok önemsiyorum; bu konuda sahadaki ve kulübedeki profesyonellerden farkımız yok; ancak TFF Hazırlık Ligi'nde de iyi bir Trabzonspor izlemek istiyorum.
Burak'tan takım olmanın anlamına daha fazla riayet, Zokora'dan daha fazla ciddiyet, Adrian'dan daha çok yaratıcılık ve etkili şut, Colman'dan uzaylı yaklaşımını terk etmesini, Halil'den gollerin devamını, hocadan da dörtlü savunma ve takım savunmasına katkı yapacak bir orta saha tertibi talep ediyorum.
Trabzonspor'a karşı her zaman en iyi futbolunu oynamaya özen gösteren Kayserispor ile yapılacak maç bu nedenle benim için önemli. Artık modern futbolun komple yapısına daha uygun, her maçta üstüne koyan bir takım olmak için zaman geldi geçiyor.
Bazı futbolcuların üzerlerinde şort ve tişört, tepelerinde de Güneş var diye kendilerini Hawaii tatilinde zannetmekten vazgeçmeleri gerekiyor.
Anahtar kelimeyi hep sevgi ve barış anlamında kullanmaya çalışan Güneş'in 'aloha'sını zorlamanın
kimseye faydası yok...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor