22 Kasım 2011 | Salı

Kazanma zamanı

Şenol Güneş, 2002 Dünya Kupası'nda Brezilya ve Kosta Rika maçlarında son bölüm golleriyle bir yenilgi, bir beraberlik aldıktan sonra yaptığı basın toplantısında, "Dünya Kupası'na ilk kez katılıyoruz. İlk maçta ilk golümüzü attık, ikinci maçta ilk puanımızı aldık, üçüncü maçta da ilk galibiyetimiz alıp gruptan çıkacağız" dediğinde bazıları bıyık altından çoğu da açıktan gülmüştü.
Zira onlar futbolun egemenlerinin 'kendini çok şey sandığı için' Türk Milli Takımı'nı da dünya şampiyonluğuna layık gören acayipleriydi.
Sonra o hoca ve takımı futbol tarihimizin en yüksek derecesini elde etti. Gerçi şampiyon olamadıkları için yine eleştirildiler, bazıları 'Ah Abi İlhan'ı Bi Oynatsalardı' gibi kitaplar da yazdılar ama bizim gibi taşralılar dünya üçüncülüğüne çok sevindiler, gurur duydular; Güneş'in o basın toplantısındaki sözlerinin değerini başkalarına anlatamadılarsa da hiç değilse kendileri anladılar.

* * *
Bu nedenle, cuma akşamı Güneş çıkıp "Mersin'de belki galip gelemedik ama tarihimizin ilk golünü attık. Bu da bir şeydir" deseydi gayet iyi anlardım. "İnter maçı çok önemli. Ben düğümün son maçlara kalacağını sanıyorum ama bir galibiyet bize büyük avantaj kazandırır" ifadesini önemsediğim gibi.
Hiçbir değeri olmayan bu FF Hazırlık Ligi'nde o güzelim Kayseri gösterisinden sonra yine göze hoş gelen bir performans beklemedik değildi elbette Trabzonspor'dan.
Ancak bu sezon hep gördüğümüz şey yine gerçekleşti; belli oyuncular İnter maçı öncesi topa pek ayaklarını sokmak istemediler.
Varsın öyle olsun. O esirgedikleri ayaklarını, kafalarını ve yüreklerini de kullanarak İnter maçında özverili bir oyun ortaya koyarlarsa bunu kimse sorun etmez.

* * *
Heyecanla bekliyoruz UEFA Şampiyonlar Ligi'nin bu beşinci randevusunu. 'Avni Aker'de nice büyük kulübü dize getirmiş' klişesini kullanmaktan kaçınmamamıza gerek olmayan bir maçtır bu.
CSKA maçında yarım-sıfır kazanmayı başaramayan bordo- mavililer için en az o kadar zor bir maçtır bu da; ancak 'nedense' bu kez kazanacağına ciddi ciddi inanıyorum ben.
Trabzonsporlu oyuncular için tarihin en önemli maçlarından biri, San Siro zaferinin tasdiknamesidir bu imtihan.
Cesur, kararlı ve gayretli olmalarını bekliyoruz onlardan.
Öyle olurlar, vizeyi alırlar, hocalarına çok anlamlı bir maç sonu konuşması yaptırırlar inşallah...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor