28 Temmuz 2011 | Perşembe

Hamle yapan kazandı

Trabzonspor, Benfica karşısına rakibinin isminden ve geçen yılki başarısından korkarak çıkmadı. Sahada ofansif anlamda Adrian, Colman, Burak, Alanzinho ve Henrique gibi 5 oyuncunun birlikte yer alması bunun kanıtıydı.
Ancak bordo-mavili ekip, bu kadar çok ofansif oyuncuya rağmen üretken oynamadı.
Çünkü hücumda çoğalmak yerine orta alanda kazanılan toplarla hızlı çıkarak, Burak ve Henrique gibi oyuncuları savunma arkasında buluşturmanın hesaplarını yaptı.
Aslında zaman zaman bu düşünceyi uyguladı ama Burak'ın zamanlamalı koşular yapamaması, girişimlerin ofsayt ile kesilmesine neden oldu.
Trabzonspor'un savunmadan çıkarken yaptığı pas hataları ise orta alanda etkinlik oluşturmasına engel oldu. Giray topu oyuna sokma konusunda başarısız olurken, Serkan ve Celutska kanatlarda sadece defansif görev yaptı.
İki kanat oyuncusunun da hücumda görünmemesi, ofansif zenginlik oluşmamasının bir başka nedeniydi. Ayrıca Benfica, sağ kanadını etkili kullanırken, bu bölgede Burak'ın yardıma gelmemesi sıkıntının büyümesine neden oldu.

Umutlar henüz bitmedi
Trabzonspor, özellikle oyunun ikinci yarısına iyi başlarken, bu görüntünün oluşmasında Zokora'nın diri görüntüsünün etkisi vardı.
Ancak 70. dakikadan sonra Trabzonspor fizik kondisyon olarak düşüş yaşadı. Bu bölümde Şenol hoca oyuna müdahale etmekte geç kaldı. Alanzinho-Aykut değişikliği bu bağlamda yeterli olmadı.
Oysa Jorge Jesus; Nolito, Pereira ve Axel değişiklikleri ile zamanında hamle yapıp, neticeyi aldı.
Trabzonspor iyi başladığı maçı kötü bitirdi.
Sonuç kötü de olsa, bana göre umutlar henüz bitmedi.
İyi gününde bir Trabzonspor bu maçın rövanşında aynı skoru yakalayabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor