Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

03 Temmuz 2013 | Çarşamba

Ünal Başgan

"Çok şükür, bu sene de transferleri kampa yetiştirmeyerek Galatasaray'ın gelenek ve göreneklerine sadık kalmayı başardık" Bu sözler Ünal Başgan'a ait. Ama Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a değil.
Bir twitter fenomeni olan mizahi karakter Ünal Başgan'a.
Şaka bir yana gerçekten de Galatasaray, bu sezon en önemli yerlere yapılması gereken transferleri sezon açılışına yetiştirip Fatih Terim'e yine teslim edemedi.
Tamam, transfere birçok yan unsur etki edebiliyor, süreç bazen uzuyor. Ama Melo ve Umut'un sözleşmelerinin sezon sonunda biteceği ve ayrıca iyi bir sol kanat savunucusuna ihtiyaç olduğu 1 yıldan beri belli. Peki bunun çalışmaları en azından ligin ikinci yarısından itibaren yapılamaz mıydı?

Sol bekte belirsizlik
Bakın Chedjou transferi belli ki planlanmış ve sezon açılmadan bitirildi. Ama Melo'nun savunmanın önündeki ve Riera'nın devşirilmesi ile idare edilen sol bek pozisyonlarındaki belirsizlik hâlâ sürüyor. Bu iki çok önemli eksik ile sezon kolay geçmez.
Sol kanada esas işi sol kanat savunuculuğu olan bir oyuncuyu mutlaka almak gerekiyor.
Yoksa savunma yine topal kalacaktır.
Devler Ligi'nde rakipler her sezon biraz daha güçleniyor.
Eğer Galatasaray, kadrosunu güçlendirmeden yola çıkarsa, grubu geçmek hayal olur. Kulüpler aynen Avrupa'da olduğu gibi ihtiyaçlarını kıştan belirleyip sezon sonunda işi bitirmeliler.
Bu şekilde hem taraftar huzursuzlanıyor hem de fiyatlar gün geçtikçe artıyor.
Aynen şu anda Galatasaray'da olduğu gibi…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor