Hüseyin Özkök

Hüseyin Özkök

08 Temmuz 2016 | Cuma

Penaltı piyangosu

Dev maça çıkarken Joachim Löw, savunmada cezalı Hummels'in yerine beklendiği gibi Höwedes'i oynatırken Khedira'nın yerinde sürpriz bir şekilde Emre Can'ı tercih etmişti. İleri uçta ise sakat olan Gomez'in yerinde Götze'nin oynaması bekleniyordu. Ancak Löw, joker tercihini kullanarak bu bölgeye Müller'i koyup diğer bir sürprize imza attı. Fransa ise İzlanda karşısında yer alan beklenen 11'i ile sahadaydı.
Karşılaşma başlar başlamaz Fransa baskısı beklenenin çok üzerindeydi.
Öyle ki, yoğun baskıdan Almanlar 2 pası bir araya getiremez hale geldiler. Griezmann 7'de Neuer'e takılmasa öne bile geçeceklerdi. Ancak dakikalar 10'u gösterdiğinde Almanya inisiyatifi ele almaya başladı. Baskıdan kurtulan Panzer, alışılmış bol paslı oyununu bularak Fransa'ya sahayı adeta dar etmeye başladı.

Önce Hector, sonra Bastian
Bu dakikadan sonra oluşan pozisyonlar hep Almanya adınaydı ama gol çıkmadı.
Devre golsüz bitecek diye düşünülürken Hector'un çevre kontrolü yapmadan boş bir topu kornere atması ardından gelen topta ise Bastian Schweinsteiger'in ceza sahasında çok gereksiz şekilde topa elle müdahalesi Fransa için adeta piyango oldu.
İkinci yarıda Almanya'nın baskılı futbolunun süreceğini herkes bekliyordu.
Ancak beklenmeyen şey Boateng'in sakatlanması ve hemen ardından savunmada önce Kimmich sonra da Neuer'in çok ciddi hatalar yaparak 2'nci gole yol açmaları oldu. Skor 2-0'a geldikten sonra Löw, doğal olarak hücuma yönelik son hamlelerini yaparak maçı kurtarmaya çalışsa da atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti ve % 68 oranda topla oynayan turunvaların favorisi Almanya, bir kez daha Fransa'ya boyun eğerek yarı finalde turnuvaya veda etmek zorunda kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor