Levent Tüzemen

Levent Tüzemen

05 Kasım 2014 | Çarşamba

Baştan kaybetti

Galatasaraylı futbolcular Kasımpaşa maçındaki geri dönüşü ikinci yarıdaki 4-4-2 sistemine bağlamışlardı. Zaten bu sistem Fatih Terim döneminde Galatasaray'ın ligde ve Avrupa'da başarı şifresiydi. Çünkü Galatasaray savunarak değil önde baskı kurarak kazanmaya alışmış bir takım.

Korkaklar hergün ölür
Dortmund maçında da Galatasaray'ın bu sistemle oynayacağını düşündüm ama yanıldım.
Maç öncesi İtalyan hocanın söylemleri de "Çift forveti" işaret ediyordu. Herkes gibi ben de bekledim ama Prandelli tersini yaptı.
Korkaklar hergün, cesurlar ise bir gün kaybedermiş.
Prandelli'nin"Öncelikle yenilmeyelim" felsefesiyle hareket edip tek forveti düşünmesi ve Galatasaray'ı geriye yaslanarak oynatması tamamen acizlik ve korkaklıktı. Önde basmaz rakibin kolay gelmesini sağlarsan ne kadar savunma yaparsan yap sonunda gole engel olamazsın.

Dzemaili-Hakan facia

Zaten Prandelli'nin Dzemaili-
Hakan Balta
ikilisini arkalı önlü oynatması tam faciaydı. Hakan haftalardır oynamıyor. Peki Kasımpaşa maçında iyi oynayan Telles'in ne suçu vardı? Neden kesik yedi? Oynatacaksan Telles-
Hakan Balta
yap. Dzemaili sanki Zidane. Öyle mi?

Gölge markajcı Blerim

Galatasaray yönetimi hemen, "Pandev-Dzemaili kadro dışıdır" kararını almalı. Bu iki oyuncuda takım aidiyeti yok. Oynadıkları sürede takıma da rahatsızlık veriyorlar.
Ezber takımı Dortmund istediği gibi top çevirirken Galatasaray'ı kanatlardan çözemeyeceğini anlayınca Reus'u savunma arasına sokup golü buldu ve kilidi çözdü. Bu golde maç boyu gölge markaj yapan, adam kovalamayan, pas veremeyen, op tutamayan Blerim Dzemaili'nin rolü büyüktü. Merak ediyorum; Dzemaili Prandelli'nin manevi oğlu mu?
Sneijder üçüncü golde hatası olan Hamit'i resmen kulübeye şikayet etti, elindeki su şisesini yere çarptı. Prandelli de hemen Hamit'i çıkardı. Böyle otorite mi olur? Ama aynı hareketi Sneijder yenilginin kapısını aralayan golde hatası olan Dzemaili için yapmadı. İşte G.Saray'ın geldiği
son nokta budur.

PRANDELLİ GÖNDERİLMELİ
Yönetim artık İtalyan hoca ile zaman kaybetmemeli.. Çünkü Cesare Prandelli'nin Galatasaray'ı ayağa kaldıracak bilgisi, yeteneği, vizyonu, otoritesi, cesareti ve yüreği yok. Galatasaray devreye 1-0 yenik girmiş. İki olsa üç olsa ne olur? Zaten evinde Dortmud'tan 4 yemişssin. Prandelli'nin aklına ikinci yarıda 4-4-2'ye dönmek bile gelmiyor. Oyuncu değiştirmek hiç gelmiyor. Herkes gibi maçı seyrediyor. Devler Ligi kapısını kapatan Galatasaray Avrupa'ya Prandelli ile devam edemez. Anderlecht maçını da asla kazanamaz..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor