Necmi Perekli

Necmi Perekli

23 Kasım 2015 | Pazartesi

Karanlıktan çıkış mı?

Maç yorumumuza geçmeden önce Sadi Tekelioğlu'nu eldeki malzemeyi yerli yerinde ve zamanında en ekonomik şekilde kullandığı için tebrik etmek istiyorum.
Oyunun son bölümünde Cardozo, Mehmet Ekici ve Erkan'ı maça zamanında dahil ederek hücuma bir genişlik ve derinlik kazandırdı, istediği skoru da yakaladı.
Bu tarz uygulamalar ve müdahaleler bizim eskiden alıştığımız yerli tarz hocaların oyuna müdahale stilini aklımıza getirdi. Oyun devam ederken mevcut kadronun bu ambiyansla sonuca varamayacağını görmesi, futbolcular arasında bazı tercihlerin ve hamlelerin gereğini zamanında fark etmesi, kendi yönünde tecrübesinin meyvesi idi.

***

Bu galibiyetin gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe derbisi için iyi bir moral yanında kötü giden talihin belki de dönüm noktası olacağını umarız. Son 15 dakikayı alın, gerisi her iki takım nezdinde de al gülüm- ver gülüm stilinde bir tempo idi. Gol ise uzatmalarda gelen adeta bir piyango misaliydi.
Alper, Mbia, Cardozo ve Mustafa bana göre takımın öne çıkan oyuncuları idi. Bu uzun maratonlarda önemli olan 3 puanın kazanılmasıdır.
Trabzonspor da bu maçta en azından bunu başarmış oldu. İnsan tehlikeye atılmasını bilmeden içinde bulunduğu durağan pozisyondan asla kurtulamaz. Sadi hoca da bu maçta başlangıç olması durumu ile temenni ederiz ki yeniden yerli ve mahalli bir hocamızı kazanmış oluruz.
Sadece gelecek haftaki maç için Trabzonspor'un bu tarz oyun ile sahadan bırakın galibiyeti yüzünün akı ile dahi çıkması çok zordur.
Buna göre dikkat edilip ona göre maça konsantre olmak ve hazırlanmak gerekir. Her ne kadar alınan puandan bahsetti isek de G.Birliği'ni başarılı bulduğumu ve Mehmet Özdilek'in bu ekibi iyi organize ettiğini de belirtmek isterim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor