Oğuz Çetin

Oğuz Çetin

22 Ağustos 2012 | Çarşamba

Bu Fener Spartak'ı eler

F.Bahçe'yi dünkü maçta nasıl gördünüz?

Öncelikli olarak bir strateji belirlenmiş, özellikle orta sahada rakibe ciddi baskı yapan oyunculardan kurulu bir 11 ile Fenerbahçe sahaya çıktı.
Selçuk, Mehmet Topal, Cristian ve Mehmet Topuz ile rakibe orta sahada baskı yaparak oyunu Fenerbahçe kalesinden uzak tutmaya çalıştılar. Bunun yanında Sow ve Kuyt'a destek veren Cristian ile gol aradılar. Genel anlamda çok başarılı bir performans ortaya konmasa da takım olarak Aykut hocanın belirlediği taktiği 90 dakika uygulamaya çalıştılar.

- Alex'in sahada olmamasını nasıl değerlendirdiniz?

Alex'in sahada olmamasının sebebi oyun düzeninde belirlenen bu stratejidir. Aykut hoca bu oyun stratejisinde top hakimiyetinden ziyade oyunun savunma bölümünü daha iyi yerine getirebilecek isimleri tercih etti.

- İlk kez yan yana oynayan Egemen ile Yobo'yu nasıl buldunuz?

Fenerbahçe savunma dörtlüsünün vazgeçilmez oyuncusu Yobo'dur.
Fiziksel olarak yüzde yüz hazır olmamasına rağmen Egemen ile çok iyi bir ikili oluşturdular.
Bu uyum ilerleyen günlerde daha iyi seviyeye gelecektir.

- Kuyt yine tek forvetti?

Burada hücum zenginliğinden ziyade rakibe alan bırakmayan, oluşturulan bu dar alanlarda ikili mücadelelere girecek futbolcular tercih edildi. Dolayısıyla Kuyt sadece Sow'dan destek alabildi.
Bu da Fenerbahçe'nin hücumsal anlamda daha kısır bir oyun ortaya koymasına sebep oldu.

- Oyuncu değişikliklerinin 77. dakikada olmasını nasıl gördünüz? Değişiklikler yerinde miydi?

Değişikliklerin bu dakikada yapılmasının sebebi, 1-0 mağlup duruma düştükten sonra maçın kısa bir süre sonra 1-1'e gelmesinden dolayı Aykut hoca oyun düzenini bozmak istemedi. Ancak rakibin ikinci golü gelince daha ofansif oyuncuları sahaya sürerek gol aradı.
Bu dakikalarda fiziksel olarak yorulmuş olan Sow'un çıkması
Bienvenu ve Krasic'in girmesini ben olumlu buldum.

-Emenike'yi nasıl buldunuz. Bir gol attı. Fenerbahçe'de oynayabilseydi çok faydalı olabilir miydi?

Fenerbahçe'nin yıllardan beri en çok zorlandığı mevki forvettir.
Yıllardır buraya çok kaliteli oyuncular transfer edildi. Ancak istenen verim alınamadı. Emenike bu oyunculardan daha farklı bir stile sahip.
Öncelikle çok güçlü bir fiziğe sahip, rakip stoperleri maç içerisinde çok ciddi anlamda yıpratan bir oyuncu. Dolayısıyla Fenerbahçe'de oynasaydı çok başarılı olabileceği gibi takımın oyun kalitesine de ciddi katkıları bulunabilirdi.

- Kuyt yine gol attı. Boşu yok. Bu transferi nasıl yorumlarsınız?

Daha önce de söylediğim gibi Fenerbahçe tarihinde Alex'ten sonra transfer edilmiş en önemli oyuncu diye düşünüyorum.
Kuyt'ın birçok özelliği var. Tek forvet oynadığı zaman dahi çokça gol atabilir. Ancak bana göre Kuyt takımın ikinci gol ayağı olarak oynadığında verimini çok daha fazla ortaya koyacaktır. Yani Fenerbahçe çift forvete dönerse Kuyt daha etkili olacaktır.

- 2-1 Fenerbahçe için nasıl skor?

Deplasmanda gol atmak büyük bir avantaj. Bu skoru lehimize çevirebilmek için kendi sahamızda böylesine tehlikeli bir takıma karşı gerekli savunma önlemlerini almak kaydıyla mutlaka ve mutlaka oyuna etki edebilecek, rakip kalede etkin olabilecek oyuncuların, özellikle Krasic, Stoch, Kuyt ve Alex'in ilk 11'de yer bulması gerekir.

-Sizce tur imkansız mı?

Fenerbahçe kadrosundaki kalitesi itibariyle Spartak Moskova'nın üstesinden gelebilecek kapasitede.
Ancak içerde oynanacak maç daha büyük riskler taşıyacak. Kesinlikle kontrollü ve dengeli oynamak kaydıyla etkin ayaklarla Fenerbahçe rakip kalede aradığı golleri bularak turu geçebilecek skora ulaşabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor