12 Ekim 2011 | Çarşamba

Guti ya da gibisi!

Beşiktaş, kadro kalitesiyle örtüşmeyen oyun oynuyor.
Yani zengin kadroda orta sahada bir 'beyin'in olmamasının sıkıntısı yaşanıyor.
Bu görüşümüzü açalım...
Özellikle Quaresma ile kanatlardan bindirmelerde etkili ve hücum üretkenliğinde başarılı. Aynı üretkenlik orta sahadan gerçekleştirilemiyor.
Bir başka eksikliği, rakip savunmayı bunaltacak 'hücumda çoğalma'yı gerçekleştiremediği için bol gol pozisyonu üretememesi!
Bunun başlıca nedeni, orta sahanın hücuma katkıda kısıtlılığı ve beceri yoksunluğu ile rakip ceza alanına yetersiz sızmaları. Bu bölgede tek umut Fernandes.
Ancak Fernandes, gerilere gelip oyun kurucu olmaya kalkışınca çuvallıyor!
Yani, Guti'nin görevini üstlenmeye kalkıyor! Bunu beceremedikçe gözler Guti'yi arıyor, İspanyol'un değeri daha bir anlaşılıyor...

YENİ BEYİN BULMALI

Aklını başına toplamış, gece ve alkol alemini bırakıp, futbola dönmüş bir Guti ile Beşiktaş'ın oyun biçiminin değişeceğinden kuşku yok. Ama o Guti nerede? Sahalara dönmeye, sevenlerinden ve kendine umut bağlayanlardan özür dilercesine kalitesini Alex gibi kanıtlayıp Beşiktaş'ı taşımaya niyetli mi? Bilmiyoruz.
Bilecek kişi kendisidir!
Futbola dönerse mesele yok. Dönmeyecekse yönetim, derhal orta sahaya yeni bir 'beyin' bulmalıdır!
Guti'nin dönmemesi, ara transferde de yeni bir Guti bulunamaması durumunda Carvalhal, ofansif oyun sistemi olan 4-3-3'ten ya vazgeçecek ya da işlemeyen bu sistemin kısır sonuçlarına katlanacak! Portekizli teknik adamın camianın tepkisine yol açacak bu riski alacağını düşünmüyorum. Riski, Beşiktaş'ı İnönü'deki gibi deplasmanda da hücum ağırlıklı oynatarak almalıdır.
Yıldızlar topluluğu takıma 'korkak' futbol oynatmak, bu kadroya ihanettir!
Kendini toparlamış bir Guti'li ya da onun gibisiyle Beşiktaş şampiyonluğun en güçlü adayı olur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor