04 Temmuz 2012 | Çarşamba

Başarıya aç gençler!

Beşiktaş, geçmişteki "Yağma Hasan'ın böreği" savurganlık sonucu düştüğü "ekonomik batak"tan çıkmanın "zorunlu" koşulu olarak; gereksiz harcamaları kaldırmakta, parlamadan sönen "sözde" yıldızları ayıklamakta ve yüksek ücretlilerden "indirim" talebinde bulunmakta. Tavrını koyarken restini de çekmekte: "İşine gelirse!"
Egemen'in işine gelmedi, korktu!
Başkan Fikret Orman, "gençleşme stratejisi"nde zorlanmaz.
Çünkü; teknik direktör Samet Aybaba da aynı kafada olan bir teknik adam! O da çalıştığı tüm takımlarda aynı felsefeyle teknik adamlık yapmış, başarıyı ünsüz ama geleceklerini gözlerinden okuduğu, büyümeye açık, yetenekli, hevesli gençlerle yakalamıştır teknik adamlığı süresince. Beşiktaş'ta da aynı felsefesini sürdürecek.
Gençlerle deneyimlilerin karışımı olacak kadroyu kaynaştırarak hedefe koşacak. Böyle bir yapılanmayla hedefi vurmak; zaman, sabır, güven, inanç ve en önemlisi yönetimsel destek gerektirir! Aybaba, bu bakımdan şanslı! Çünkü; başkan Fikret Orman ile kafaca birbirlerini tamamlıyorlar! Biri "Beşiktaş" adlı geminin sahibi, diğeri ise kaptanı!..

Önce kulüp sevgisi
Pahalı ve ünlü yıldızlardan beklediği verimi alamamaktan dili yanmış Beşiktaş, yeni sezonda adıyla değil, futboluyla yıldız olmaya aday gençlere forma giydirmeye kararlı. Beşiktaş'ın artık pahalı, kasayı soyan yıldızı taşıyacak gücü yok! "Taşımak" değil, artık "taşınacak" bir durumdadır Beşiktaş!
Böylesine ağır yükü taşıyabilecek güç ise dinamik, para değil, kulüp sevgisi öncelikli olan, başarıya aç, kendini kanıtlamaya istekli, hevesli gençlerdir.
Altyapının yetiştirip, Aybaba'nın kollarından tutarak , yollarını açtığı Atınç Nukan, Muhammed Demirci, Umut Kaya, Mertcan Tuna, Emre Özkan, Furkan Şeker, Mertcan Demirer, Hasan Türk, Ümit Karaal, Kadir Arı, Caner Turp, Mertcan Aktaş, Erkan Kaş, Kartal'ı yüksek uçurmak için birbirleriyle yarışacaklar! 1980'li yılların Beşiktaş'ı göründü, geliyor!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor