15 Ağustos 2012 | Çarşamba

'Feda'kar Holosko!

Her spor dalında olduğu gibi futbolda da hedef zirvedir, yani şampiyonluktur. Şampiyonluğun" centilmenlikle" (Engin Baytar bu değerden nasibini almamış!) kazanılmışı en değerli olanıdır. Asıl olanıdır...
Centilmenliğin zirvesi; yenilenin, yeneni kutlamasıdır...
Maddi-manevi başarıların uzun ömürlü olmasının temel koşulu; altyapıya önem vermektir.
Altyapı konusunda en önde olan örnek kulüpler Ajax ve Barcelona'dır. İki kulübün de onbirlerinde aşağı yukarı 8-9 futbolcusunun altyapı kaynağından olduğunu görebiliyoruz.
Altyapıya önem vermeyen kulüpler, parasal çöküntüye uğramaktan kurtulamazlar. Beşiktaş, çöküntüyü yaşadı, küllerinden yeniden doğmaya çalışıyor!
Şimdi"yeniden doğuş" için yeniden yapılanıyor.
Samet Aybaba'nın işi kolay değil ama üstesinden gelebilecek deneyime sahip. Başarması için tüm camianın Aybaba'ya inanması, destek vermesi, sabır göstermesi şarttır...

Yeniden doğuş
Dikenli yol, omuz omuza verilerek geçilebilir. Ancak yol uzun ve zor! Ama geçilmez değil...
Geçebilmek için yürekli olmak, "feda"karlık yapmak şarttır!
Buna Quaresma da dahildir.
Beşiktaş'ı ve kendini düşünüyor, ve kalmak istiyorsa taşın altına kendi elini de koymalı!
Ücretinde en az yarı yarıya indirim yapması bekleniyor. Holosko gibi... Slovak yıldız, 2 milyon euro'dan 1 milyon 100 bin euro'ya inerek, 900 bin euro'sunu "feda" ederken, "kötü gün dostluğu"ndan örnek verdi.
Şimdi gözler ve top Quaresma'da.
Bakalım o da "feda"karlık mı yapacak, yoksa futbolu gibi (bencillik) yapıp, Beşiktaş'ın üstündeki taşın altına elini sokmamakta inat mı edecek?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor