24 Ekim 2013 | Perşembe

Etkili vurucu tim

Futbolda izleyene keyif veren; kaliteli, yaratıcı futbolcu çokluğudur. Böylesi futbolcusu olmayan ya da az olan takımların oyunu sıkıcı, çekilmez olur.
Beşiktaş'ın; Fernandes, biraz da Oğuzhan ve Atiba dışında izleyene keyif, heyecan veren futbolcusu yok! Olsaydı şimdi açık ara puan cetvelinin en tepesine oturuyor,"şampiyonluğun 1 numaralı favorisi" olurdu.
G.Saray ve Antalya yenilgilerinin nedeni; ilk 4 haftadaki galibiyetlerin, futbolcuların ayaklarını yerden kesmesinin sonucudur.
Yıldızı, yaratıcı futbolcu sayısı az Beşiktaş için düze çıkmanın birinci koşulu; takımdaki eksiği, yanlışı saptayıp, doğruyu bulmaktır.
Bunun için olanak ve zamanı vardır. Önemli olan bu zaman diliminde özgüveni yitirmemek, karamsarlığa düşmemek, dünya yıldızı Ronaldinho'yu kadroya katmaktır.

Agresif oyun şart

Beşiktaş; etkinliğini, gücünü dinamik orta sahasından alıyor. Atiba, Necip, Veli, Fernandesli orta sahasıyla Beşiktaş, rakiplerine kolay pozisyon olanağı tanımıyor, buna karşılık pozisyonlar üretiyor.
Beşiktaş ilk dört haftadaki hızlı, çok isteyen, agresif oyununa dönerse; ligde ağırlığını artırır.
Bunu yapabilmedeki en büyük güvencesi; fizik gücü ve çok koşması, Fernandes ile Almeida'nın bitiricilikleri. İki Portekizlinin performans düşüklüğü ile Oğuzhan'ın yokluğu Beşiktaş'ın puan kaybına neden oluyor.
Bir bakıma Beşiktaş'ın dinamosu olan bu üçlünün performansı siyah-beyazlı takımın ligdeki kaderini belirliyor. Bir başka deyişle "takım oyunu"nun mihenk taşları bu üçlü oluyor.
Uçan-kaçan oyunlarıyla adam eksilten Olcay ve Gökhan Töre hızlı tempolarıyla Beşiktaş'ın, pozisyon bulmadaki güçlü iki ağır topu. İş, tetiği çekmeye kalıyor.
Beşiktaş'ın rakiplerini ürkütebilmesi için, ilk dört haftadaki parlayışına dönmesi şart!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor