08 Ekim 2014 | Çarşamba

Golcü çok, gol az!. Neden?

Futbolda başarılı olmanın tartışmasız koşulu, "takım oyunu"dur. Bunun için savunmasıyla orta sahası ve forvetiyle çabuk pas yapmak, hızlı çıkmak ve geri dönmek gerekir. Dinamik ve tempolu oyun başarıya götürür.
Arsenal ve Tottenham maçlarında böyle bir Beşiktaş izledik. Balıkesir'de yorgun olmasına karşın tek golle kazanarak lider oldu. Gaza basmışken Demba Ba ile Mustafa Pektemek ve Sosa'nın sakatlanmaları Kartal adına büyük talihsizlik!
Beşiktaş'ın iki ön liberosu Veli ile Atiba dinamik oyunun temel taşları. Bu ikilinin ayakta kaldığı maçlarda Beşiktaş oyunun hakimi oluyor.
Elinizde Demba Ba gibi bir forvet varsa oyun düzeniniz ağırlıklı olarak bu oyuncu üzerine kurulmalıdır. Böyle bir oyun düzeniyle bir dolu gol bulursunuz.

En hazır takım Beşiktaş
Beşiktaş'ın Demba Ba kadar önemli ve golcü oyuncusu Olcay Şahan. Hızlı, çabuk ve "bencil" değil. Gol atmak kadar asist yapmaktan da hoşnut oluyor.
Ligin ilk haftalarında edinilen izlenim şu: Beşiktaş'ın dışındaki takımlar fizik güç, sistem ve taktik olarak henüz tam hazır değil. Bu nedenle her takım, her sonucu alabiliyor. Örneğin; yıldızlar topluluğu Fenerbahçe'nin, Manisa'nın ilçesi Akhisar'a 2-0 yenilmesi. Üç büyüklerin içinde en hazır takım sakat futbolcuları ve sahasız olmasına karşın Beşiktaş.
Ancak, sahasızlık ve taraftarsızlık uzun sürerse, puan kaybı çok olur, çok koşan, enerjik, dinamik Beşiktaş'ın yerinde yeller eser!
Siyah-beyazlı takımın özellikle savunmada zaman zaman görülen gereksiz ve de anlamsız "hazırlık" pasları golleri dolayısıyla galibiyetleri engellemekte.
Gereksiz hazırlık ve yan paslar hem tempolu, hızlı oyunu bozar, hem de Demba Ba, Olcay, Sosa, Oğuzhan, Cenk Tosun, Pektemek, Gökhan Töre, Kerim Frei gibi gole yakın oyuncuların verimini düşürür!
Galibiyetlerin 1-0'lık sonuçlarda takılı kalmasının nedeni budur! Daha çabuk, daha hızlı ve daima ileri!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor