Sinan Vardar

Sinan Vardar

06 Kasım 2014 | Perşembe

İnancı yitirmeyin

Beşiktaş, ligde son iki haftayı puansız kapattı. En azından Erciyes maçında alınacak 1 puanın bile değeri çoktu ama olmadı. Oysa Kartal, son iki maçta en kötü 2 puan daha çıkabilirdi.
F.Bahçe derbisinde Beşiktaşlı futbolcularda gereksiz bir gerginlik gözüme çarptı. Hakem büyük hatalara imza attı ama siyah-beyazlı futbolcuların formsuzluğu dikkat çekiciydi. Sadece Necip değil; Tolga, Demba Ba, Atiba, Motta, Oğuzhan da istedikleri futbolu ortaya koyamadılar. Bu form düşüklüğü futbolun doğasında var, olabilir. Beşiktaş sezon başında gösterdiği üstün performansla beklentiyi yükseltti. Şimdi yaşanan bu düşüş büyük hayal kırıklığı gibi algılanıyor.
Ancak gerçek bu değil.

Ağlama zamanı değil
Şimd ioturup ağlamanın zamanı değil.
Bu takım genç, bu takım kaliteli.. Üstüne basa basa söylüyorum; bu takım Türkiye'nin en iyi ekibi.. Bakın; Beşiktaş rakip takım yöneticilerin hedefinde. Bu çok önemli. Demek ki; Beşiktaş rakipler için en tehlikeli ekip görünümünde.
Beşiktaş'ı yıpratma dönemi Eylül ayında başladı. Demek ki Kara Kartal doğru yolda. Şimdi Beşiktaş yönetimi, teknik kadro, futbolculara ve hatta taraftarlara büyük görevler düşüyor.
Enseyi karartmaya gerek yok. F.Bahçe ve G.Saray'a göre Beşiktaş'ın artıları çok fazla.

Akıllı adımlar atılmalı
Şimdi akıllı adımlar atmalı, hedef doğru konulmalı. Beşiktaş, 5 hafta içinde 2'si Avrupa Kupası olmak üzere 5 önemli maça çıkacak. Ben bu karşılaşmaları şampiyonluk vizesi, Avrupa'ya devam etme maçları olarak görüyorum.
Partizan, Başakşehir, Kasımpaşa, Asteras ve Karabükspor maçlarında alınacak zaferler; Kartal'ı yeniden zirveye çıkarır.
Bu çok zor değil. Şimdi kenetlenme ve hedefe odaklanma zamanı.
Yönetim gerginliği azaltmalı..Teknik kadro; futbolcuların fizik, kondisyon ve moralini artırmalı. Taraftarlar bu takıma artık sahip çıkmalı. Çünkü biliyorum ki; Beşiktaş taraftarı iyi günden çok kötü günde takımının yanında olur. Fenerbahçe derbisinde bile tribünlerin dolmaması Beşiktaş'a hiç yakışmadı.
Kartal, üç haftaki futbol keyfi veren dinamizmine yeniden kavuşmalı. Ben Beşiktaş'ın büyük başarılara imza atacağına eminim. Yeter ki inanç yitirilmesin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor