Sinan Vardar

Sinan Vardar

08 Aralık 2014 | Pazartesi

Şiir gibi Beşiktaş

Futbolda "Şiir gibi oynamak" diye bir tabir vardır. Beşiktaş, Trabzonspor'u farklı yenerken şiir gibi oynadı. Başrol ise takımın generali Jose Sosa'daydı.
Beşiktaş takım halinde görev başındaydı. Önce 5. dakikada Veli inanılmaz şık bir gol attı. Yoktan var ettiği pozisyonda öyle bir gol atti ki Siyah-beyazlı takımın rüzgarı arkasına almasını sağladı.
Gol sonrası Sosa her hareketiyle Trabzon savunmasını rahatsız etmeye başladı.
Sosa, bordo-mavilier önünde basit ama inanılmaz verimli bir performans gösterdi. Arjantinli, sezona damga vuracak gibi. Beşiktaş Veli'nin golünden sonra 2. golü gelecekti ve geldi de. Hem de Demba Ba'nın topu topuğuyla filelere yuvarlamasıyla; uzun yıllar unutulmayacak bir gol izledik. Kartal 2. yarı önce Demba Ba ardından da Mustafa Pektemek'i oyundan çıkmak zorunda kaldı.
Beşiktaş iki golcüsünün yokluğunda güçlü rakibine pozisyon bile vermedi.
Kartal, 90 dakika baskıyı hiç azaltmadı.

Rakiplere gözdağı verdiler

Beşiktaşlı futbolcuların son 20 dakikada hata yapmamaları siyah-beyazlı renklere gönül verenleri rahatlattı. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, yaptığı değişikliklerle oyuna denge getirmeye çalıştı ama bu takım onun değildi.
Trabzon'da yabancı eflasyonuna Yanal'ın el koyacağını tahmin ediyorum.
Beşiktaş zor geçeceği tahmin edilen 90 dakikayı Cenk'in de fırsatçılığını konuşturmasıyla şampiyon gibi tamamladı.
Siyah-Beyazlılar önemli 3 puan alıp zirvedeki yerini korudu hem de güzel futbolla ezeli rakiplerine gözdağı verdi. Matematik yalan söylemez. Maçı matemiksel olarak anlatmam istenirse; Beşiktaş; 3 gol attı, 4 mutlak gol kaçırdı ve rakibine hiç pozisyon vermedi. Kötü olan futbolcu yoktu. Motta, Ersan, Serdar sezonun en iyi futbolunu oynadı.
İkinci golün asistini yapan Serdar, o kadar başarılıydı ki, 'Bu maddi sıkıntıda devre arasında transfer yapılmasına gerek yok' dedirtti. Şanssız sakatlık geçiren Mustafa Pektemek kardeşime ise acil şifalar diliyorum.
Umarım bir an önce iyileşir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor