Sinan Vardar

Sinan Vardar

09 Temmuz 2015 | Perşembe

Işık göründü

TFF'de Tüsiad gibi bir yönetim oluştu. Hüsnü Güreli, Ali Dürüst, Servet Yardımcı, İbrahim Usta, Erhan Kamışlı, Alaattin Aytaç, Mete Düren, Nihat Özdemir ve Arif Koşar gibi camialarında güçlü isimlerden teşekkül eden yönetim; aynı zamanda kendi şirketlerini de kurumlaştıran, profesyonel yönetim tarzını tercih eden isimler.
Fatim Terim gibi Türk futbolunun en önemli ismini de, Türk futbolunun yeniden yapılaşması için görevine devam ettirerek, yıllardır özlediğimiz master planın uygulanmasında önemli bir adım atmış oldular.
Devlet, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile olağanüstü bir tesisleşme hamlesini başlattı.
Bilhassa ilerleyen günlerde futbol akademilerini kurmanın temelini atıyorlar.
Fatih hoca, örnek takım Altınordu'nun altyapısına ciddi şekilde eğilerek 18 ve 19 yaş takımlarını bir üst kategoriye yükseltti. Hem Altınordu hem de Türk futbolunun kurucularından Mehmet beye moral verdi.
Böylece de Türk futbolunun kurtuluş reçetesi olan altyapılara önem verileceğinin ışıklarını saçtı.

Karşılıksız desteklerim

Türk futbolunun amatör şubelerini üstlenen Ali Düşmez de çok olumlu reformlara imza atıyor. Kendisini kutlarım.
Ülkemizin genç futbolcularının ne kadar yetenekli olduğuna inanan nadir futbol adamlarından biri olarak son gelişmeleri yakından takip ederken, Yıldırım Demirören ve Fatih Terim'e başarılar diliyorum.
Sinan abilerinin de hiçbir karşılık beklemeden her zaman yanlarında olacağını bilmelerini isterim. Altyapılarının eserleri Salih, Enes, Atınç ve Arda'nın da bizi yurtdışında en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Özetle Türk futbolunda yeni bir dönem başlıyor. TFF, kulüplerimizi yönetenlere de ciddi yaptırımlar uygulamalı.
Ama bakıyorum yine transfer ayında savurgan anlayış devam ediyor.
Sayın Hüsnü Güreli'ye kulüplerimizin mali yapısını düzenlemede büyük iş düşüyor.
Bilhassa Kulüpler Birliğini'nin bu master plana desteği çok önemli.
Benim de eş başkan olduğumuz futbol adamları, propesyonel futbolcular, hakemler ve antrenörler derneklerinin fikirlerini belirtmeleri ve raporlarını sunmaları çok önemli. Futbol kamuoyuna saygılarımla...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor