Sinan Vardar

Sinan Vardar

28 Ağustos 2015 | Cuma

Durun bakalım!

Futbol ligimizde ilk iki haftada sürpriz sonuçlar dikkat çekti. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş ve Galatasaray kendi evinde yenilirken Fenerbahçe Rize'de bir puanı zor kurtardı.
Geçen hafta Beşiktaş ve Fenerbahçe için abartı yorumlar yapılırken bu hafta eleştiriler başladı. Hele hele geçen sezonun 3 kupalı şampiyonu Galatasaray'ın ilk iki haftada alınan başarısız sonuçlar nedeniyle yerden yere vurulması çok büyük haksızlık.
Hamza Hamzaoğlu, Şenol Güneş tartışılırken, Burak Yılmaz ve Quaresma neredeyse kapının önüne koyulacak. Şenol Güneş, Hamza Hamzaoğlu, Burak Yılmaz ve niceleri futbolumuzun başarılı evlatları.
Quaresma da hepimizin yakından tanıdığı büyük bir yetenek. Bu kişilerin bu kadar üzerlerine gidilmesi anlamsız ve ayıp. Bu değerlere sahip çıkmalıyız.

Bu işte bir iş var!
Beşiktaş'ta son olarak Cenk Gönen'in Galatasaray'a gitme isteğine doğrusu çok şaşırdım. Siyah-Beyazlı takımın geçen sezonki arkadaşlık bağlarını tüm sporseverler imrenerek izliyordu. Ancak bu sezon maalesef bu bağlara bir şeyler oldu gibi...
Cenk'in Beşiktaş'tan ayrılmak istemesi çok manidar. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bu sezon başında futbolu kendisine bağladığını belirterek teknik direktör Şenol Güneş'e tam yetki verdiğini açıkladı. Futbol, stat, mali konular ve kulübün bir çok başlığıyla başkan bire bir ilgilenmek zorunda kalıyor. Bu çok mantıklı bir uygulama değil.
Orman'ın bu kadar sorunun altından kalkması ve futbol takımının başarısına konsantre olması çok zor. Maalesef siyah-beyazlı takımda disiplinsizlik kokuları geliyor.
Beşiktaş'ı geçen sezon ayakta tutan futbol takımındaki arkadaşlık bağlarıydı. Takım birlikte sevinip hep birlikte üzülüyordu.
Bence Beşiktaş'ta bu konuya çok dikkat edilmeli. Cenk'in takımdan ayrılma isteği çok iyi irdelenmeli.

Gerçekler ortada

Türk futbolunda maalesef yüzeysel konularla ilgileniyoruz. Artık acı gerçeklerle yüzleşmeliyiz. Üç büyük kulübümüzde mali bilançolar yapılan gereksiz transferlerle 1.5 milyar lira borç yüküne neden oldu.
Maalesef kulüplerimizin mali durumu çok kötü. Sadece üç büyükler değil Türkiye'nin yüzde 99 kulübünde durum aynı... Yıllardır söylüyorum, yıllardır yazıyorum ama kulüplerimizin durumu daha kötüye gidiyor.
Ben bir kez daha uyarayım; Bu böyle gitmez!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor