12 Eylül 2010 | Pazar

Gollerin babaları

Schuster'i seviyorum. Sebebi futbol adına yapılması gerekenleri biliyor bilmekle de kalmıyor iyi uyguluyor. Oyuna hakimiyetivar. Gerek taktiksel gerek teknik açıdan sistem açısından çalışmaları iyi yapıyor. Oyuncularını sürekli sahanın içinde ya da dışında hazır tutuyor. Şu maça 3 forvetle başlıyor. Akıl dolu bir seçim bu. Özellikle Bobove Nobre birlikte hücum hattında bir futbolcu ne yapabilirse onu yaptılar. Nobre bırakın hücumu bir de defansif anlamda takımına yardım etti, top çaldı, çalım attı, asist yaptı.Yani sahanın her yerinde o vardı. Bobo biraz daha farklı bir oyuncu. Yani gol vuruşlarını yapabilen, daha teknik, top saklayan, topu akıllı kullanan bir futbolcu. Attığı 2 gol de bu anlatımımızın bir tescilidir. İkisi de inanılmaz arzularıyla galibiyette başrol oynadılar. Ve kafayla da gol attılar. Bu da çok önemliydi. Özellikle bizim ligimizde bu goller az oluyor. Formül şuydu: Bu ikiliye çok orta yapacaksın bunlar da gol atacak. Ya da araya iyi top bırakacaksın. İsmail iyi top kesti, Tabata güzel top kesti araya iyi toplar bırakıldı; bu oyuncular maçı aldı gitti. Üstelik bir de Quaresmayok. O da olsa artık konuşmamıza gerek yok.

Necip ve Ernst de olunca

Nihat bu ikiliye uyum sağlayamadı. Schuster bir doğru iş daha yaptı bunların arkasında Necip ve Ernst gibi çok koşan mücadelesi iyi oyuncular ve tabii bunların da yanında Guti gibi tecrübe abidesini bu alanda kullandı. Bu 3'lü orta sahada bu oyunda çok etkili oldular. Bir de Ferrari bildiğimiz Ferrari değildi. Şu maçta gördük ki herhalde ayakkabıları değiştirdi kendine geldi. Gerçekten İbrahim Toraman'la beraber kanatlarda da İsmail ve Ekrem'le çok iyi bir defans kurgusu oluşturdular. Yani kanatları da çok iyi kullandılar. Ankaragücü oyunu çirkinleştirmedi. Ümit Özat da iyi takıma sahip ama zamana ihtiyacı var. Oyuncu değişiklikleri yerindeydi ama maalesef karşısında istekli ve arzulu bir takım vardı. Schuster ilk kez 3 forvet oynadı. Aurelio'nun oyuna girmesi de motivasyondur. Bu galibiyet gerçekten Avrupa'ya da etki edecektir. Hakem Abitoğlu da maçı iyi yönetti; avantaj kurallarını iyi kullandı, kartları da yerindeydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor