04 Ekim 2010 | Pazartesi

10 numara iş

Rotasyon önemli. Çünkü Beşiktaş Avrupa'da da var. Trabzonspor daha şanslı. Yani hafta içini dinlenerek geçiren bir takım. Bu nedenle Schuster, Zapotocny'yi monte etti. Doğru karar. Holosko'ya görev verdi. Bu da doğru ama bu oyuncunun kanatlarda oynayacak bir özelliği yoktu. Onu Nobre'ye yakın kullansaydı çok daha faydalı olurdu. Holosko geniş alan da bulamadı. Bu nedenle etkisizdi.
Nobre seçimi, beklemediğim bir karardı. Ama düşündüğümde Schuster'e hak verdim. Daha enerjik, hücumda pres yapan bir isim. Bobo'yu ilerleyen dakikalarda oyuna alması şarttı. Son bölümde aldı, keşke daha erken sahaya sürseydi.
Çünkü Bobo ile Nobre iyi anlaşıyor.

Q7'NİN YOKLUĞU HİSSEDİLDİ
Şu gerçeği de görmemiz lazım; takım çok istekli ve arzulu değildi. Her zaman İbrahim Üzülmez diyoruz ama tabii başka bir sinerji bu maç için oyuna dahil olabilirdi. Çünkü karşındaki takım da çok önemli bir takım. Hocasıyla, taraftarıyla... Mustafa Yumlu'yu epeydir takip ediyorum. Ona bir kulüp talip oldu. Bana sordular. "Alabilirseniz alın" dedim. Trabzonspor yönetimiyle konuştular. Şenol Güneş hakikaten 10 numara bir iş yaptı ve "Mustafa'yı bırakmam" dedi. İşte o Mustafa da sahanın içinde Şenol Güneş'e "10 numara iş" yaptı.

Orta saha organizasyonunda Beşiktaş çok tecrübeli oyunculardan kurulu ama ne hikmetse onlarda hem hücum anlayışında hem de savunma anlayışında dün bir sıkıntı vardı. Ernst ve Guti, Queresma'nın olmadığı zamanlarda daha fazla iş yapmak zorunda. Yapamazsanız, geri düşüş yaşarsınız. "Quaresma'nın yokluğu hissedildi mi" diye sorarsanız "Evet" derim. Bu maçta hayli fazla hissedildi. Kuddusi Müftüoğlu golden önce faul pozisyonunda gördüğüm kadarıyla hatalı bir karar verdi. Ama ben yine söylüyorum futbol bir hata oyunu. Hakemler de bu hatayı yapabilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor