12 Mayıs 2011 | Perşembe

Zor gece mutlu bitti

Final kolay değil bütün bir sezonun son dakikaları...
Soluk alıp verişin, kalp atışlarının, adrenalinin, psikolojinin en üst noktası. Everest Tepesi'ne bayrak dikmek gibi bir duygudur.
Bu soluğu defalarca soluyan hissettiren futbolcuları anlıyorum. Zor bir gece. Zoru başarmak da istemek de erdem... Tayfur hoca, Abdullah hoca...
Her ikisine de alkışlar buraya geldikleri için. Bobo tek forvet. Markajda ve etkisiz kaldı. Gutiorganizatör. Fernandes sürpriz yaptı sahanın en iyisiydi. İki mükemmel ortada iki gol attırdı. Herhalde kücükken postacıydı adrese teslimi yaptı. Queresma fantastik bir futbolcu. Onunla Beşiktaş bir baska güzel. Aurelio hesapta yoktu, stoper oynadı ama oynayamadı. Sürekli hata içindeydi.
İlginç defans yönü de kuvvetli bir oyuncu herhalde Sivok'la doku uyuşmadı. Sivok demişken can simidi gibiydi. Ondan beklenilmeyeni yaptı. Tükenen umutları yeşertti.

Avrupa kabusu sona erdi
Avcı için iyi plan yapmış. İbrahim Akın'ı çok iyi kullandı ama İbrahim maçın sonlarına doğru çok topla oynamaya başladı ve oyundan alındı. Tum ve Gökhan değişikliğini tam zamanında yaptı.
Onun da neticesini aldı ama bir Hasagiç var ki müthiş bir performans sergiledi. İstanbul BŞB öne geçince kontratağa döndü, golü yiyince normale...
Dengeli bir takım. Fizik güçleri üst seviyede. Almeida hücumda diri kaldığı müddetce etkili oldu. Uzatmalar en zor dakikalardır. Güçlü ve sabırlı olacaksınız. Topu daha çok ayakta tutacaksnız.
Her iki takım da buna yakın işleri yaptılar. Beceri ayakları yüksek Besiktaşlı futbolcuların bu finalde çok daha farklı işler yapmaları gerekirdi. Çünkü onlar finale daha alışık futbolculardı.
Ama İstanbul BŞB'deki futbolcular bu tecrübeye sahip değillerdi. Onların beğendiğim yönü hadlerini bilmeleri oldu. Ona göre dayanışma içinde mücadelelerini sürdürdüler. Yunus Yıldırım güzel bir maç yönetti. Kolay değil! Belki de hayatının en önem taşıyan maçlarından birisine çıktı. Bana göre de başarılıydı.
Zor ama Beşiktaş adına mutlu bir gece oldu.
Hem kupa kazanıldı hem de Avrupa'ya gidememe kabusu bitti. NOT: Bu bir skor yazısı değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor