01 Ağustos 2011 | Pazartesi

Özgürlük savaşçıları

Özgür olmak, hür yaşamak, hür olmayıp özgürlüğün elinden alınınca ne olduğunu anlamak demektir. Dostlarımız, arkadaşlarımız şu anda özgürlüklerini kaybetmiş durumda, ne zaman özgür kalacaklarının hesabını yapmaya çalışmaktalar. Şu anda vicdanlarıyla baş başalar. En önemlisi de bu. Bence mahkeminin vereceği karardan çok çok daha önemli bu!
Toplumun da yargı değerleri var. Arkadaşlarımız bunlarla da karşılaşacaklar. Herkes bir suç arıyor, ya da suçlu arıyor. Herkes bugün ne olacak diye tartışıyor. Yani A bir isim 5 yıl hapis alacak mı? İşte A takım veya B takım küme düşecek mi? Soruları tartışılıyor. Bakın bunlardan bir kısmı olacak ya da olmayacak. Esas şuna bakalım mı? Bu kişilerin toplumda yarattıkları travmanın ne kadar büyük olduğunun farkında mı?
Türk futboluna örnek olan insanların, toplum tarafından çok özel bir bölüme konulan bu kahramanların gelmiş olduğu nokta normal mi? Şimdi iki önemli teknik direktör tartışılıyor, kulüp başkanları tartışılıyor, futbolcular tartışılıyor. Adil bir yargı sürecinin sonunda da toplum bu olayları tartışacak.

OYUN İÇİNDE OYUN VAR
Bir hırs uğruna, kazanmanın uğruna yapılan bu işler doğru mu? Ne olacak o kupayı kaldırsan, kaldırmasan!
Ne olacak o maçı alsan, almasan?
Birçok şampiyonluklar geldi geçti. Hepsi de unutuldu. Birçok maçlar kazanıldı ya da kaybedildi.
Bunlar da unutuldu. Ama bu gün yaşananlar unutulacak bir şey değil! Güçlü olarak bugün hep birlikte el ele vererek bu kötü günleri atlatmamız lazım. Futbol takımları da bu operasyonla yerle bir oldular. Çoğu marka değerlerini kaybetti. Hem de ekonomik olarak zarara uğradılar. Bakın İddaa'da yoksunuz. Spor Toto'da darbe yiyorsunuz. Televizyon gelirleri azaldı!
Bazı insanların sadece kendi hegomonyaları için yaptıkları bakın nerelere geldi?
Herkes kendini güçlü zannediyor. Daha da güçlü olmak için oyun üstüne oyun oynuyorlar. Ama bilmeleri gereken birşey var. Onların da hepsinden güçlü olan Türkiye Cumhuriyeti kanunları ve yasaları.
Hiç kimse kanun önünde ayrıcalık taşıyamaz. Eşittir! Hiçbir kurum veya kuruluş da devletten büyük değildir. Futbolun özgürlüğü bir avuç insanın değil, devletin elindedir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor