03 Eylül 2011 | Cumartesi

Yeni Bobo'ları görelim

Transferin bitimine az bir süre kala şimdi tüm futbolseverlerin kafasında aynı soru var: "Yeni futbolcular acaba bizim takıma katkı sağlayabilecek mi?" Beşiktaşlı taraftarların da kafasındaki sorunun da aynı olduğunu düşünüyorum.
Gelenler tanınmış, yıldız oyuncular değil.
Bir Quaresma'yı aldınız, Simao gibi isimleri getirdiniz, kimse size bir şey diyemedi.
Çünkü onların kalitesini herkes çok iyi biliyordu.
Fakat şimdi bu Schalke'den gelen Edu olsun, gerek Portekiz'den gelen Alves olsun öyle büyük yıldızlar arasına adını yazdıranlardan değil. Tabii mutlaka bu oyuncular araştırılmıştır.
Teknik direktör veya yöneticiler biliyordur.
Kim, neye dayanarak kulübe önerdiyse bir bildikleri mutlaka vardır.
Gelenlerin arasında yeni bir Bobo ortaya çıkar mı, çıkmaz mı? insanın aklına gelmiyor da değil hani. Diğer yandan şöyle de düşünebiliriz; bizim kendi içimizde yetenekli birçok genç oyuncular var. Aklıma ilk gelen Ali Kuçik var. Belki bunlara şans verilseydi Beşiktaş çok daha fazla şeyler mi kazanırdı?
Bunları hep zaman gösterecek.

Birlikteliği sağlamak lazım

Başkan Yıldırım Demirören bir açıklamasında, "Çok iyi bir takım kurduk" dedi. Gerçekten başkanın yaptığı en iyi iş bu bence.
Her sene ince eleyip sık dokuyor, iyi bir futbol takımı kuruyor. Ama bakıyorsunuz öncelikle şu takıma gelen teknik direktörler bir türlü istenen Beşiktaş'ı oluşturamadılar. Siz istediğiniz kadar en iyileri bir araya getirin, onları iyi yönetemezseniz başarının gelmesi de mümkün olmaz. Bu sezon diğer sezonlardan çok daha iyi bir kadro var. Yetenekli genç oyuncu ile yıldız karışımı fevkalade önümüzde duruyor. Müthiş bir donanım var.
Bu kez bakalım Carvalhal bunu iyi kullanabilecek mi. Burada Avrupa çok önemli.
Orada bir hedef var. Bu hedefe gitmek çok önemli. Süper Lig başlıyor. Orası çok karışık.
Beşiktaş'ın önemli isimleri hala ceza evinde.
Burada hakikaten bu camianın içinde olmak da zor. Görev yapanların da işi bir hayli zor. Birliktelik şart. Camiada bir isteksizlik ve kırgınlık var. Bir türlü birliktelik görülemiyor.
Bunlar olmazsa Beşiktaş'ın hedeflerine koşması zorlaşır, başarı olamaz!
Camianın içindeki dinamikleri ateşlemek lazım. Sanki şöyle bir görünüm var; bu Demirören ve ekibi başarısız olsun da sonra biz ortaya çıkalım gibi. Bu dönemde bu düşünce Beşiktaş camiasına büyük zarar verir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor