19 Ağustos 2011 | Cuma

Beyaz sayfa

İlkler çok önemli. Bu kadar çok yaşanan travmanın ardından sahanın dışında dolaşmaktan bir türlü sahanın içine giremiyorduk.
Bu maç sahanın içine giriş maçı oldu.
Ama sahanın dışındaki tribündeki taraftarı da unutmamak lazım, takımına sahip çıktı. Alania sıradan bir takım. Tek düze anlayışları var. Hadlerini biliyorlar ona göre bir taktik ve sistemin içinde oynadılar.
Bu tip mücadeleci ve fizik gücü yüksek takımlara karşı oynamak zor. Orada biliyorsunuz sezonun sonuna geliniyor. Bizde ise lig başlamadı bile.
Bu tip kapalı defansları açmanın en önemli varyasyonlarından birisi de duran toplardır.
Karambol pozisyonlardır. Bu alternatiflerden biridir. Nitekim ilk gol de böyle bir organizasyon neticesinde geldi.

Rakibi çok ciddiye aldılar
Alania
takımı golü yedi, fark ettiyseniz yine aynı düzende oynadılar. Hücuma çıkalım, bastıralım, golü bulalım düşüncesi içinde olmadılar.
Defans çok pozisyon vermedi ama orta saha da çok üretken olmadı. Almeida ileride tek forvet olarak oynadı, Pektemek destekli!
Kanatları da iyi kullanmak bu maçta da çok önemliydi. Bugüne kadar çok eleştirilen İsmail Köybaşı çok önemli bir dakikada önemli bir işe imza attı. Penaltı yaptırdı. O ana kadar oyuna bir türlü ağırlığını koyamayan Guti de bu penaltıya imzasını attı. Bu işler riskli işler. Burada Beşiktaş'ı takdir edeceğimiz en önemli konu rakibini ciddiye alması oldu. Quaresma gibi önemli bir oyuncu yok, ardından Simao sakatlanıp çıktı. Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman bu atılan goller iki ayaklı maçlar için çok önemli bir avantaj teşkil eder.
Kara bulutlar bu galibiyetle dağılmış oldu.
Dileğimiz bundan sonra Beşiktaş'ın formasındaki beyaz renklerin beyaz bir sayfa açması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor