23 Ocak 2012 | Pazartesi

Şike yoktur

Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş tutuklandıktan 6 ay sonra serbest kaldı. Bu insanlar özel uçağa binerek gelip sayın savcı Berk'e ifade vermişler. Sonra da doğru cezaevine gönderilmişlerdi.
Uzun süren Metris serüveninden sonra da serbest bırakıldılar.
Bu insanların aileleri var, çevreleri var. Büyük bir camiayı temsil ediyorlar. Kaçar, göçer halleri de yok! Bunca zaman neden bu cezayı çektiler? Çıktılar "iade-i itibar" da yok.
Bizim medyamızın bir kısım kin besleyen elemanları Aziz Yıldırım'ı da içine alan müthiş bir 'linç kampanyası' başlattı.
Şimdi Allah'tan futbolun içinden gelen bir başbakanımız var. O da anladı bu vicdansızlığın çok fazla olduğunu.
TBMM'de ağırlığını koyarak diğer parti başkanlarıyla da uyum içinde bu yasayı önce vicdanen normal, sonra Avrupa'daki hukuksal boyutlara çektirdi.

DÜNYA TARİHİNE GEÇER!
Burada Trabzonspor, Beşiktaş gibi diğer takımları tartışmıyorum.
Burada sistemi tartışmak lazım. Bu organizasyonlarda 8 takımın adı geçiyor.
Eğer böyle bir ispat varsa hangi takım olursa olsun küme düşmeli!
Ama ben bir futbol adamı olarak geçen sezon oynanan bütün maçları izledim. Şunu da vicdanen rahatça söylüyorum; şike yapılmış maça rastlamadım. Ama tapeler işin hukuksal boyutu. Orası farklı. İbrahim Akın şike yapmış! İskender Alın da! Kupa finalinde İbrahim Akın penaltıdan gol attı. İskender penaltıyı yaptırdı bir de asist yaptı.
Eee nasıl bir şike bu?
Valla ben böyle şike yapan futbolcular görmedim. Bu olay dünya tarihine geçer.
İbrahim Akın, Gaziantepspor'a transfer oldu. Gaziantep, Antalyaspor ile birlikte adı şike olaylarında geçmeyen takımlardan biri. Tekrar soralım; şikeye karışmış bir oyuncuyu şikeye karışmamış bir takımın başkanı İbrahim Kızıl alır mı? Sivassporlu Korcan'ın mukavelesi feshedilmemişti, takımına döndü. Şike yapmış bir kaleciyi Rıza Çalımbay takımına tekrar kabul eder mi?
Ben bu kişilerin şike olayına karışacağına asla inanmıyorum.
Türk futbolunun da şikeden anlının akıyla çıkacağını umut ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor