Arif Çetin

Arif Çetin

25 Nisan 2010 | Pazar

Bugün sınav var

Öğrenciler yıllar yılı çalışır, didinir, stres yapar, üzülür, fedakarlık yapar, sıkılır, sevinir ve sonuçta tüm yaşananlar tek bir sınavla 'umuda ya da hüzne' dönüşür. İki saatlik bir süreç, hayatın kalanının şekillendirecek büyük bir anafordur adeta. Bir soruya verilen doğru ya da yanlış cevap kaderini tamamen farklı şekillendirebilir. İşte bugün de öyle bir gün. Bugün Türkiye'de bir büyük sınav var. Süre tam altı saat. Üçten dokuza nefesler tutulup beklenecek. Bu sınavın adı "Şampiyonu Belirleme Sınavı." Üç adayı olan, Kasımpaşa'nın 'yardımcı oyuncu' olarak katıldığı bir büyük futbol yapımı. Sınavın 'belirleyicisi' Bursaspor. Eğer Şampiyonlar Ligi'ni kovalayan Galatasaray'ı yenerse kimin ne yaptığının önemi yok. Cebine koyduğu üç puan ile büyük ihtimalle ipi göğüsler. Oyunun 'pasif elemanı' Galatasaray. Bursa'yı mutlak yenmek zorunda. Yetmez, Yılmaz Vural'ın kendini 'yeniden konuşturacak büyük bir çılgınlık' yaparak Fener'e çelme atmasını bekleyecek ki bu bile sonuç için kafi gelmiyor, kalan tüm maçlarını kazanırken rakiplerinin en az birer maçta daha takılmasını bekleyecek. Zor bir durum.

Fenerliler dua edecek
Fenerbahçe önce 'yerli Barcelona'yı" geçmek zorunda, sonra "Allah'ın işi işte" tüm sarı-lacivertliler oturup 'ezeli rakipleri için dua' edecekler. Acaba düşlerinde görseler inanırlar mıydı? Hayat ve futbol bu, adama 'neler' yaptırıyor! İki maç üç adaylı kombinezonda en ahlaksız düşünce, Galatasaray'ın Bursaspor'a argo tabiriyle 'yatacağını' varsayan 'sarılacivert hezeyanlar.' İbretlik bir tablo var ortada, ligin 'en pahalı kadrosu' başkalarının hesabında 'papatya falı' olmuş durumda. "Yatar mı, yatmaz mı? Yener mi, yenmez mi?" Daha 'kahır verici tablo' olabilir mi? Olası ihtimallere bakacak olursak. Bursa yener, yoluna devam eder, Fener kazanır ikinciliği garantiye alır. Bursa yener, Fener kaybeder ve 'şampiyon bugünden belli olabilir.' Ama 'yayıncı kuruluş, spor basını ve yüksek adrenalin' adına en çok istenilecek denklem şudur; Galatasaray ve Kasımpaşa yener, lig 'yeniden' başlar. Sezon sonuna kadar 'kalplerde olağanüstü hâl ilan edilir." Gazeteler satar, maçlar seyredilir. Sonuç, ŞBS büyük heyecanıyla bugün bizi bekliyor. Telaş yapmayan, dersine iyi çalışan sınavdan rahat geçecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor