Arif Çetin

Arif Çetin

10 Kasım 2010 | Çarşamba

Yere basan ayaklar

Yere basan ayakları anlamak için ansiklopedi karıştırmaya gerek yok. Google'da da karşılık bulamazsınız. 1995-1996, 2002-
2003, 2003-2004, 2008-2009
sezonlarını hatırlayın.
Aynı sahneler ve cilalı sözler: "Trabzon'a rakip yok" ve "En büyük favori"... Trabzonspor artık 'gazla' çalışmıyor. 'Bilimi ve mantığı' esas alan takım olma yolunda ilerlemekte...

21 yıl sonra
gelen üç İstanbul galibiyetinin yanında, 2008-2009 sezonunda kalkılan liderlik koltuğunun yeni sahibi olmak pazar gecesi için güzel olsa gerek. Ya Pazartesi? Pazartesi'den itibaren kat edilmesi gereken 23 hafta daha var.
Sevinci gecede bırakıp, Bursa deplasmanını düşünmek zorunda Güneş'le uyananlar. Asıl lig şu anda başlıyor. Liderlik psikolojisini taşıyabilmek önemli. İki haftadır yaşanan pozisyon üretkensizliği umarız kronik hale gelmez.

Hocadan ücretsiz hayat derslerine devam.
Futbol bilgisinin yanında insani değerler adına verdiği mesajlar gözardı edilmemeli. Güneş'in maç sonu açıklamaları spor okullarında ders niteliğinde okutulmalı. Türk futbolu ne isimler gördü, maç sonunu tek kişilik sirke çeviren.
Futbol bir spor, lakin ana teması insan. Ali Tandoğan açıklaması her şeyi anlatıyor.

Son 4 haftada 6 gol bulan Umut Bulut'u hatırlamakta yarar var. Trabzon'un en çok eleştirilen ismi yine formasının hakkını verdi. Unutulmamalı ki şu anki kadro yapısı ile "yangında ilk kurtarılacaklar" listesinde Umut ilk sırada...

* * *
KAYGAN ZEMİN
Teofilo'nun Trabzon'a dönmesi bekleniyor. Teo'nun gelişi, takımın her yönüyle iyi giden havasına zarar vermemeli. Teo için verilecek karar her ne olursa olsun, takımın bu atmosferden uzak tutulması gerekir. Aman dikkat!

* * *
ARTI (+)
ENGİN BAYTAR
Siyah beyaz seyredilen bir filme renk veren yönetmen edasındaydı Engin. Uyuyan taraftarı coşturması, yaptığı ders niteliğindeki iki asisti. Tebrikler Engin'e...

NÖTR
COLMAN
Selçuk ve Colman pozisyon itibariyle bu takım için çok önemli. Arjantinli'nin bir an önce "Valentino" rüyasında uyanıp, ilerlenen hedefe odaklanması gerekir. İyi bir Colman, daha verimli Selçuk demek.

EKSi (-)
HRVOJE CALE
Trabzon'da 3. yılını yaşayan Hırvat oyuncu yine vasatı aşamadı. Önündeki mevkide isim istikrarı sağlanamadı, kabulümüzdür. Geçen hafta dinlenen Cale'nin daha çok katkı yapması gerekirdi.

MAÇIN ONBİRİ
1-Manşeti: Benim Hocam Filozof Gibi Adam (Çıkarım senle her yola)
2-Teşekkürü: Servet Çetin. Geçen yıl Emre Güngör'ün ikramını bu sezon Servet tekrarladı.
2 sezonda iki ikram, 6 puan.
3-Üzüntüsü: Kapanan takımlara karşı olmazsa olmaz kanat ataklarının yetersizliği.
4-Komiği: 105'lik Fatma Nine'yi yormanın anlamı ne? Zaten sahadaki futbol fazlası ile onu yoruyor.
5-Şarkısı: Sana dün "ZİRVE"den baktım aziz İstanbul. (M.N. Selçuk)
6-Hasreti:
65 hafta sonra gelen liderlik keyfi.
7-Hatası:
Yardımcısının doğrusuna, çaldığı ofsayt düdüğü ile ters düşen Halis Özkahya
8-Alkışı: Sabri ve Ayhan'ın ilaçlı gazoz tuzağına düşmeyen Engin ve Burak ikilisi.
9-Unutulmazı: Jaja'nın Lucas Neill'e attığı Ronaldinho çalımı.
10-Güzelliği:
Yönetici, teknik ekip, oyuncu bütünlüğünü tribünleri doldurarak tamamlayan Avni Aker tribünleri.
11-Sorusu: Ziya Doğan'ın oyun felsefesi ile Hagi'nin oyun mantığı arasında ne fark var?

* * *
MEDYATİK ÇİVİ
…Galatasaraylı Ayhan, Mustafa Sarp, Sabri ayrıcalıklı futbolcular. Hakem kararlarına söz ve hareketle tepki gösteriyorlar. Hatta hakeme fırça atıyorlar. Neredeyse dövecekler ama hakemlerimiz bir şey yapmıyor, sadece yalandan gülüyorlar. Mustafa ÇULCU (FOTOMAÇ)

UZMAN PSİKOLOG FARUK BOZKIR
Stres yüklü futbol oyununa bilimsel ellerin dokunması fark yaratıyor. Problemli olarak lanse edilen birçok oyuncudan alınan yüksek verimde teknik heyet kadar, Faruk Bozkır'ın da katkısı var. Faruk Bozkır, Trabzonspor için bir şans. Onun şansı ise Sağlık Kurulu Başkanı Uzm. Dr. İrfan Coşkun'un psikiyatri uzmanı olması. Ellerinize sağlık...







Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor