Arif Çetin

Arif Çetin

18 Ocak 2011 | Salı

Lider buraya!


Tribün jargonunu bilirsiniz. Maç öncesinde ya da gol sevincinde futbolcu sizin tribünü seçerse değmeyin keyfinize. Farklı bir havanız olur. Ertesi gün yürüyüşünüz bile değişir.
Neden mi yazıyoruz bunları? Maçın başlamasına saniyeler var. Hakemin saatini kontrol ettiği saniyeler.
Tribünler koro halinde " Lider buraya". Şeklen imkânsız. Çünkü futbolcular isteğe cevap verse rakip, bordo-mavili ceza sahasında olacak.
* * *
Çeyrek asırlık özlemi bitmek üzere. Burada herkese düşen sorumluluklar var. Seyirci takımın konsantrasyonunu bozmamalı. 3. dakikada yenen gol konsantre eksikliği. Manisa maçı bir şekilde kazanılırdı ve de kazanıldı. Kalan 17 haftada seyircinin etki edeceği birçok sınav olacak. Seyirci takımı ateşlemeli. Bordo-mavili tribünlerde ise genelde tersi oluyor. Takım seyirciyi aşka getiriyor.
* * *
Brozek kardeşleri merak ediyor tüm camia. Ha bugün forma giyecek, ha yarın. Unutulmamalı ki, Trabzonspor'un mevcut başarısında birkaç "
altın anahtar"
mevcut. Brozekler'in forma giymesi diğerlerine haksızlık olurdu. 11'e baktığımızda, bizim de "çelişki" olarak gördüğümüz Jaja tercihi vardı. Jaja'nın performansı, Güneş'in "hakkaniyet" terazisinin doğru ölçtüğünün göstergesidir.
* * *
Beşiktaş sınavından alınacak 1 puan bir üst turun habercisidir. Zengin kadro, gerekli olan puan veya puanları da alacak güçtedir.

KAYGAN ZEMİN
2-3 yıl öncesinde topu ayağına alan Yattara'yı arardı. Şu anda ise Yattara'ya karşı "pas küskünlüğü" var. Müsait pozisyonlarda dahi Yattara tercih edilmiyor. Oyuncular arasındaki "Yattara fobisi" bir an önce kırılmalı.

* * *
ARTI (+)
JAJA
Fiziksel olarak yeterli olmadığı belli. Ancak skor açısından kilit rolü oynadı. İlk yarı sonunda ilk ayrılan isim olan Jaja, performansı ile de ilk dönen oldu. Umarız devamı gelir.

NÖTR
SERKAN BALCI
İlk yarının en iyilerindendi. Milli Takım aday kadrosunda kendini göremediğinden bu yana vasatı aşamadı. Mevcut form durumuyla bile vazgeçilmezler arasında.

EKSi (-)
BURAK
Futbolcunun robot olmadığını biliyoruz. Burak'ın da kötü oynamaya hakkı var. Allah vergisi yeteneklerini yanlış kullanmasına anlam veremiyoruz. Haydi, Burak düzelt kendini.

* * *
Maçın onbiri
1. Manşeti: Ya ya ya, Ja Ja Ja, Umut Bulut çok yaşa…
2. Teşekkürü: Haftalar sonra sol kenardan gelen ortaya yapılan gol vuruşu.
3. Üzüntüsü: Burak'ın girdiği pozisyonları gole çevirememesi. Olmayınca olmuyor.
4. Sözü: "Yönetmek sadece başkalarını motive etmektir". (Le Lacocca)
5. Şarkısı: Bizden selam olsun KUPA BEYİ'ne…
6. Dersi: Takım içerisindeki alternatiflerin artması, mevcutların performansını da artırıyor. (Umut Bulut, Hjorve Cale)
7. Yanlışı: Kanatlardan savunmaya yardım gelmedi. Orta saha kenar oyuncuları, futbolun iki yönlü olduğunu unutmamalı.
8. Alkışı: Cale'nin son haftalardaki form grafiği alkışa değer.
9. Unutulmazı: Son maçta yaptıklarıyla "Bencillik Madalyası" takan Burak'ın, "Ayın Futbolcusu" ödülünü alması.
10. Güzelliği: Güneş'in maçın sonlarında Jaja'yı oyundan alarak alkışlatması.
11. Sorusu: Selçuk&Burak kankalığı takımın önüne geçiyor mu?

* * *
Medyatik Çivi
Jaja, belki de kampa geç kalmasını affettirmek için, geldiği günden beri en iyi futbolunu oynadı. Onun bu oyunu, arkadaşlarını da ateşledi. Trabzon, futbolseverlere "kaldığım yerden devam ediyorum"u göstermiş oldu. Ama hastalığından da vazgeçmedi. Gol pozisyonlarına giriyor ve kaçırıyor! Serdar BALİ / STAR

* * *
Misafir Koltuğu İskender Günen
Efsane kadronun unutulmaz 11 numarası. Raket gibi kullandığı sol ayağına herkes hayrandı. Aynı şekilde beyefendiliğin de kitabını yazmıştı. Hâlâ da öyle. İsmi kulüpte birçok görevle anıldı. Her defasında gerekli eğitimi almadığı gerekçesi ile reddetti. Hafta içerisinde babasını kaybetti. Başın sağ olsun, iyi kalpli insan.










Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor