10 Aralık 2009 | Perşembe

Sihirbaz!

Galatasaray'ın geçen seneki profiline baktığımda 15. haftanın sonunda; 9 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik sonucu aldığını, 34 gol attığını ve kalesine de 17 gol yediğini gördüm. Puanı da "30"du. Tabii takımın başında ben dahil herkes tarafından takım için yetersiz olduğu kabul edilen yılda 1.5 milyon euro alan Skibbe vardı. Bu yüzden olsa gerek bu durumu çok yadırgamadım. Bu sene 15. hafta itibariyle Galatasaray'ın durumuna baktığımda; 9 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik sonucu görüyorum. 32 gol atıp, kalesine 19 gol yemiş. Maalesef ki puanı yine "30". Ufak bir dipnot vermek gerekirse; 2 gol daha az atmış olması ve 2 gol fazla yemesi... O kadarını hoş görebiliriz sanırım. Geçen seneden en önemli farkı ise benim ve futboldan anlayan pek çok kişinin hatta futbolu çok yakından takip etmeyenlerin bile "Galatasaray için daha iyi bir teknik adam olamazdı" dediği, yıllık 4 milyon euro alan Rijkaard ile Türkiye'nin en pahalı teknik direktör yardımcısı olan Neeskens'in takımı çalıştırıyor olması.

Kesinlikle hak ediyor
Ayrıca takıma yeni katılan futbolculara ödenen 54 milyon euro'luk gerçek de ayrı bir konu tabii. Tüm bu dahiyane masrafları yapan ve takımı baştan yaratan "sihirbaz" unvanlı yöneticimizi ise es geçmemek lazım! Sezon başında bu yöneticimize "sihirbaz" denmesine anlam verememiştim. Ama geçen yılla karşılaştırdığımda ve tüm bu harcamalara, transferlere rağmen sonuçlarda bir değişiklik olmadığını gördüğümde, unvanını kesinlikle hak ettiğini düşünüyorum. Zira bir sihirbaz dışında kimse 54 milyon euro'yu bir anda yok edemezdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor