06 Nisan 2010 | Salı

Franco'nun ahı

Sivas'ın sıkıntıda olması "Maç zor olur" diye düşünenleri ilk devre yanılttı. Galatasaray, maçın başladığı andan itibaren, hem fizik, hem de teknik olarak rakibinin çok üstündeydi. Erken denilebilecek bir dakikada golü de buldular. Ama ikinci yarıda hem maçta hem de Galatasaray'da negatif değişiklikler oldu. Sivasspor gol atmayı, maçı en azından berabere bitirmeyi ve kazanmayı çok istedi. Galatasaray'ın üstünde ciddi baskı kurdu ve istediğini son dakikalarda da olsa aldı. Bir kez daha yanıldım. Galatasaray'ın kazanacağından çok emindim. Acaba diyorum Leo Franco'nun uğradığı haksızlık mı neden oldu, kaybedilen 2 puana? Dünkü maçta beni en çok üzen şey, maçın berabere bitmesi, şampiyonluktan biraz daha uzaklaşılması değil, kaleci Franco'nun oynatılmamasıydı. Eğer Franco, Rijkaard'a gidip "Beni oynatma" demediyse, Rijkaard'ın doğru bir şey yapmadığını düşünürüm, şaşarım. Nasıl olur da futbolcu psikolojisinden anlamaz diye. Beşiktaş maçından sonra ortaya atılan, gerçek dışı, amatörce iddialar beni sinirlendirdiği kadar güldürmüştü de...

Aykut'a da yazık oldu
Futboldan gelenler ile aklı başında normal insanların hiçbirisi o iddialara zaten inanmamıştı. Franco'yu kenarda görünce dehşete düştüm, Leo Franco'nun bu maçta oynamaması onun ligdeki kalan maçlarda da görev almayacağı anlamına geliyordu. Eğer bundan sonra Aykut, Galatasaray'ın kalesini koruyacaksa, neden daha önce hiç oynamadı, oynaması düşünülmedi, oynamayı hak etmedi, her yıl başka kaleciler transfer edildi. Ona hiç güvenilmedi. Şimdi ne oldu da, Sivas'ta oynadı? Birkaç Sivas atağında, oynayan her kalecinin yapması gerekeni yaptı diye maçı anlatan sipikerler Aykut oynuyor diye Rijkaard doğru bir şey yapmış gibi konuşuyorlardı. Sonuç ortada! Aykut'a da yazık oldu. İlgililer içinde bulundukları durumu nasıl izah edecekler merak ediyorum ve bekliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor