Aziz Üstel

Aziz Üstel

12 Ağustos 2011 | Cuma

Akıllı bir iş yaptı

Galatasaray ile Arda'nın yolları ayrıldı. Yıldız futbolcunun Atletico Madrid'e satılması ile ilgili neler söyleyeceksiniz?
Arda'nın transferi bence Galatasaray için çok hayırlı oldu. Galatasaray 12 milyon'u nakit, 2 milyon euro'su teminat mektubu olarak 14 milyon euro alacak bu transferden... Çok iyi para... Ayrıca sözleşmeye konulan bir madde gereği; eğer Arda başka bir kulübe gitmek isterse ilk hak Galatasaray'ın olacak. Bunlar Galatasaray açısından iyi...
Arda artık Galatasaray'da başarılı olamazdı. Bir insan karar verince, 'Gitmek istiyorum' deyince onu tutamazsınız. Sözleşme şartları gereği tutsanız bile ondan verim alamazsınız.
Galatasaray, Arda'yı bir yıl daha göndermeseydi önümüzdeki yıl böyle bir fiyata hayatta satamazdı.
Galatasaray açısından son derece hayırlı bir iş...
Kamuoyunda 'Arda niye gitti?' sorusuna birtakım yanıtlar aranıyor. Bunun nedenleri var; Arda'yı medya spor sayfalarından yaka paçamagazin sayfalarına taşıdı. Arda'nın daha 23-24 yaşında olduğunu, futbolun dışında bir özel yaşantısı olabileceğini kafamızdan sildik. Arda sakatlandığı veya kötü oynadığı zaman Arda'nın sevgilisine hücum ettiler. Ağza alınmayacak laflar edildi. Kızcağızın her türlü fotoğraflarını bastılar boy boy!..
Bunlar tabii her erkeği rahatsız eder. Hele Arda gibi muhafazakar bir çevrede yetişmiş bir delikanlıyı çok daha fazla rahatsız eder. İnsanları sevdiğimiz zaman onları o kadar bağrımıza basıyoruz ki sevgiden öldürüyoruz.
Dilerim Arda, İspanya'da çok başarılı olur. Uzun yıllar güzel futbol oynar, yuvasını kurar.

-Bonservis ücretini yeterli buluyor musunuz? Daha iyi bir fiyata satılabilir miydi?
Galatasaray Arda için alabileceğinin azamisini aldı. Herkes unutuyor ama Arda geçen yıl oynamadı. Bu yıl kalsaydı yine Avrupa'da olmayacaktı.
Dolayısıyla gözden düşecekti. Bu nedenle bence Arda iyi bir fiyata satıldı. Daha fazla ne kadar eder?
Arda daha kariyerinin başında...
Galatasaray'da iyi oynadığı 2 sezon var.
Bence yönetim akıllıca bir iş yaptı.

-Galatasaray'da, Arda'nın yeri dolar mı?
Arda'nın yerini dolduracak futbolcular var.
Galatasaray'da Metin Oktay'ın yeri doldu, Hagi'ninyeri doldu. Galatasaray, Metin Oktay'dan sonra da şampiyon oldu, Hagi'den sonra da oldu. 'Kimler geldi, kimler geçti' diye şarkı var.
Yeri doldurulmayacak insan yok dünyada... Kemal Tahir'in "Mezarlıklar vazgeçilmezlerle dolu" diye bir lafı var.
Arda açısından en büyük kötülük, Adnan Polat'ın onu kaptan yapmasıydı. Sırtına çok büyük bir yük bindirdi. Galatasaray kaptanı olmak çok büyük bir iş ve bu onu yıprattı.

-Atletico Madrid'de başarılı olur mu?
Atletico Madrid, İspanya'da Real Madrid, Barcelona ve Valencia'dan sonra geliyor. Hatırı sayılır bir takım. Zaten başka bir teklif de yoktu.
Nihat, Real Socided'da başlamıştı Avrupa macerasına.
Atletico Madrid'i seçmesi başlangıç için bir avantaj. Yıldızı bol olan bir takımda parlamak zordur. Orada Arda'ya yönelik büyük beklentiler var.
Arda'nın işi zor ama orada kendi düzenini kurduktan sonra başarılı olacağına inanıyorum. Allah vergisi bir yeteneği var. Hocasıyla da anlaşırsa başarılı olmaması için bir neden yok.

-TT Arena'da oynanan milli maçta, Emre Belözoğlu'nun protesto edilmesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?
Emre Belözoğlu'nun ıslıklanmasını, yuhalanmasını kınıyorum. Bu çok ayıp bir şey... Emre keskin sirke... Ama ben Emre'nin şike yapacağına, bu tür işlere karışacağına inanmıyorum.
Emre, A.Gücü'lü Kağan'a gönderdiği mesajların şaka olduğunu söylüyor, ben de inanıyorum. Emre'nin söyledikleri dilinde... Ayrıca, Galatasaray'a gelmediği için tepki gösterenler olayın gerçek yüzünü bilmiyor. Emre ilk önce Galatasaray'a geldi ama kulüp ücretini karşılayamadı.
O, parayı veren Fenerbahçe'yi tercih etti.

-Aydınlar, şike soruşturmasıyla ilgili kararı gelecek hafta vereceklerini söyledi. Nasıl bir karar bekliyorsunuz?
Ben böyle bir şey görmedim hayatımda. Federasyonun başına bu kadar kararsız, garip bir kurul herhalde hiçbir zaman geçmemiştir.
Bir an önce karar vermeleri gerekiyor.
Federasyonun şunun bilincine varmak zorunda; en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Aydınlar karar ne ise açıklasın!..
İsmi geçen takımları düşürür veya düşürmez.
UEFA, FIFA'nın kuralları ne ise uygularsın. Eğer senin inancın 'şike olmadığı' yönünde ise söylersin.
Ya da 'Mahkeme sonucunu bekleyeceğim' dersin.
Her geçen gün Türk futbolu biraz daha zarar görüyor. Kulüpler büyük zarar görüyor.
Ligler başlayamıyor, kulüpler para alamıyor.
Transfer taksitlerinin ödeme zamanı geliyor, teminat mektuplarının vadesi yaklaşıyor. Federasyon bunları hesaba katmak zorunda... Çocuk oyuncağına çevirdiler bu işi...
Bir de Aydınlar "Gerekirse Galatasaray'ın kupasını alırız" diye bir demeç verdi ise bu onun acemi olduğunu gösteriyor. Hangi kanuna, hangi disiplin maddesine göre şampiyonluğunu alacak merak ediyorum. 'Fenerbahçe kanunlarını mı, Türkiye kanunlarını mı uyguluyor' anlamadım.
Burada Türkiye Cumhuriyeti kanunları geçer. Fenerbahçe Başkanı olmak istiyordu bir anda kendisini Futbol Federasyonu Başkanı koltuğunda buldu ve kendini buna alıştıramadı herhalde.
Hâlâ "Fenerbahçe benim kulübüm, Aziz Yıldırım da benim başkanım" diyor. Peki Fenerbahçe onun kulübü, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon, Bursa ve diğerleri kimin kulübü? "Fenerbahçe ayrıcalıklıdır. Diğer kulüpler umurumda değil" mi demek istiyor!..
Burada kimse Fenerbahçe kurumsal kimliğine dil uzatmıyor, kimsenin böyle bir derdi yok. Ama gazetelerde çarşaf çarşaf iddialar yayınlanıyor, görüşmeler çıkıyor, insanlar geliyor bazı itiraflarda bulunuyor. Bunlar hiç mi ciddiye alınmayacak?




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor