Bülent Tulun

Bülent Tulun

01 Mart 2010 | Pazartesi

Fener dopingi

Öğleden sonra gelen Fenerbahçe'nin mağlubiyet haberi, maç öncesi Galatasaray tribünlerinde çoşkulu bir hava estirdi. Ezeli rakiple puan farkını 5'e çıkarabilme olanağı, Kasımpaşa karşısında Galatasaray teknik heyetini de kadro konusunda cesaretlendirmişti. Rijkaard, sakat olan Elano'nun yerine top kullanma kapasitesi bir hayli fazla olan Ayhan'ı ve kanatta da Santos'u kadroya koyarak, yüksek hücum gücüyle direkt kazanmayı amaçladı. Kasımpaşa, hücumda en az iki adamını bulundurarak rakibe boyun eğmeyeceğini gösterip, oyunu çirkinleştirmeyip, aşırı savunma yapmayınca, seyir zevki yüksek bir 45 dakika çıktı. İlk yarının Arda'nın golüyle 1-0 Galatasaray lehine tamamlanmasının ardından, ikinci yarıdaki son derece güçlü Kasımpaşa baskısı Galatasaray'ı bunalttı.

Yerlerini değiştirince

Skoru değiştirmek adına, var gücüyle elinden geleni yapan, altı kişiyle müthiş bir şekilde hücum eden Kasımpaşalı oyuncuları ve hocaları Yılmaz Vural'ı da tebrik etmek lazım. Galatasaray'ın gol yiyeceği ayan beyan görünürken tek bir müdahalede bulunmayan Rijkaard, bütün stattaki seyircilerle beraber yenilen golü seyretti. 1-1'den sonra Arda ile Santos'un yerlerini değiştirip, Meksikalı'yı santrfor arkası oynatınca galibiyet için savunma güvenliğini bırakan Kasımpaşa defansı, bu oyuncunun çabuk atakları ile zorlandı ve golleri kalesinde gördü. Demek ki yanlış pozisyonda oynatılan oyuncular yetenekli olsalar da gerçek mevkilerinde oynamadıkları zaman verimli olmuyorlar. (Bakınız Caner Erkin-Dos Santos) Süper Lig'de son düzlüğe en büyük rakibinin 5 puan önünde girmek büyük avantajdır ve Galatasaray'ın böyle bir imkanı kaçıracağını hiç zannetmiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor